Koti Pääkirjoitus Energiajuomien rajoitus on oikein

  Energiajuomien rajoitus on oikein

  0

  Kangasalan S-market on mukana kokeilussa, jossa alle 15-vuotiaille ei myydä energiajuomia. Kaupan henkilökunta voi pyytää epäselvissä tapauksissa nuorta todistamaan ikänsä.

  Energiajuomilla tarkoitetaan juomia, joilla on piristävä vaikutus. Juomat sisältävät tavallisesti vähintään kofeiinia, mutta myös muita piristeitä kuten guaranaa ja tauriinia.

  Juomien myynti alaikäiselle ei ole lailla kielletty. Siitä huolimatta esimerkiksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos varoittaa juomien käytöstä ja suosittelee, että vähittäiskaupat rajoittaisivat niiden myyntiä alle 15-vuotiaille.

  Kofeiini ei ole harmiton virkistäjä, sillä lasten ja nuorten elimistö reagoi kofeiiniin aikuisia voimakkaammin. THL:n mukaan on huolestuttavaa, että osa nuorista ja lapsista käyttää juomia isoja määriä tai jopa päivittäin.

  Myynnin rajoitus ei ole Kangasalla uusi asia. K-Supermarket on kieltäytynyt jo useamman vuoden ajan myymästä energiajuomia alle 15-vuotiaille.

  On kuitenkin selvää, että energiajuomaostoksia tehdään varsin paljon juuri Kangasalan S-marketissa, joka sijaitsee kävelyetäisyydellä Pikkolasta ja sen kouluista.

  Energiajuomat ovat lapsille ja nuorille täysin turha energianlähde. Sen vuoksi on todella loistojuttu, että S-market on nyt liittynyt ryhmänsä kokeilukauppojen joukkoon.

  Nyt olisi toivottavaa, että loputkin Kangasalan kaupat liittyisivät joukon jatkoksi. Se olisi vastuullista toimintaa aikuisilta.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän