Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Ensimmäinen kotivoitto iloisella pelillä

LP Kangasala – LiigaPloki 3–0 (25–13, 25–19, 25–18)

Uutiset - 19.11.2016 kello 22.42
Anni Keski-Heikkilä
Ensimmäinen kotivoitto iloisella pelillä
Kolumbialaishakkuri Dayana Segovian iskuissa on ruutia ja tarkkuutta.

Pitkäjärven lentopalloverkoille asteli lauantaina uudistuneen oloinen LP Kangasala, kun se sai vastaansa LiigaPlokin Pihtiputaalta. Alkukauden heikosti pelannut LP oli selvästi sisuuntunut viime viikonlopusta. 3–0-voiton jälkeen Kangasalan valmentaja Virginie De Carne kertoi tyytyväisenä, että viikon harjoituksissa sovitut asiat toteutuivat pelissä.

– Aikaisemmin naisilla oli hyvä tunnelma sisäisesti, mutta he eivät näyttäneet sitä ulospäin. Tänään he antoivat hyvän fiiliksen näkyä, De Carne sanoi.

Pelissä nähtiinkin paljon komeita tuuletuksia, joista vastasivat muun muassa ässiä syötelleet Roosa Laakkonen ja Daniela Öhman. Peli-ilo tarttui myös yleisöön, joka kannusti riemukkaasti heti ottelun ensimmäisestä erästä lähtien.

Ensimmäinen erä oli Kangasalan näytöstä. LP meni johtoon heti erän alkumetreillä, eikä LiigaPlokista ollut juuri minkäänlaista vastusta. Plokilla sakkasi erityisesti vastaanotto. Huonojen nostojen jälkeen passarin tehtävä pelinrakentajana oli lähes mahdoton ja Kangasala sai torjua vähäisetkin iskuyritykset helposti. Näyttävästi pihtiputaalaisia torjui muun muassa Roosa Laakkonen.

Toinen erä näytti alkavan samaan tahtiin. LP eteni Jovana Gogicin syötöillä neljän pisteen johtoon ja loppupeli näytti olevan jo taputeltu. LiigaPloki kuitenkin sai peliään kuntoon, ja pääsi tasoihin ja ensimmäistä kertaa pelin johtoon tilanteessa 8–9. Tästä edettiin eteenpäin tasaisissa merkeissä. Sekaannus pelijärjestyksissä antoi joukkueille hengähdystauon tilanteessa 17–18. LP Kangasala onnistui hyödyntämään tämän ja palasi peliin onnistuneesti. Pelin parhaana palkittu Dayana Segovia nosti Kangasalan lähes yksin syöttöputkellaan erän voittoon.

Kolmas erä oli jälleen tasainen, eikä Pihtipudas päästänyt Kangasalaa helpolla. Erän lopun pitkä syöttövuoro, tällä kertaa Öhmanin, oli jälleen ratkaiseva ja LP otti ensimmäisen kotivoittonsa. Tämä oli myös ensimmäinen kerta, kun kangasalalainen yleisö sai nähdä uuden pelaajan, kolumbialaisen Dayana Segovian tositoimissa. Hän kertoi jännittäneensä ensimmäistä kotipeliään hieman.

– Olen onnellinen ja täällä oli hienoa pelata. Oli mahtavaa kuulla kangasalalaiset, Segovia kertoi.

Valmentaja De Carnekin halusi puhua enemmän tunnelmasta kuin taktisista asioista.

– Halusimme tänään tuoda tunnelman alakerrasta yläkertaan, kentältä katsomoon. Onnistuimme siinä.

Ensi viikolla Kangasala matkaa pohjoiseen pelaamaan Rovaniemelle ja Kuusamoon. Seuraavan kotipelin LP pelaa 3.12. Suomen cupin välierässä Pölkky Kuusamoa vastaan. 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös