Ensimmäisen adventin kynttilä syttyi jo – seurakunnan diakoniatyön kerhossa pohdittiin myös joulun tähden merkitystä

0
Sanna Mähönen värittää jouluaiheisen kuvan huolellisesti.
Sanna Mähönen värittää jouluaiheisen kuvan huolellisesti.

Eteiseen asti kantautuu laulu. Seurakunnan diakoniatyön kehitysvammaisten kerhossa nimenhuuto tapahtuu iloisesti laulamalla. On maanantai-iltapäivä, ja kerho on koolla kirkonkylän seurakuntakodissa Tapulinmäellä.

Tänään piiriin kokoontuneen kerhoväen aiheena on adventti. Pöydällä on neljä kynttilää, joista ensimmäinen sytytetään nyt. Ensimmäisestä adventista alkaa joulun odotus, kuullaan. Sitten on laulun vuoro: Nyt sytytämme kynttilän, se liekkiin leimahtaa… Ja kun on vauhtiin päästy, lauletaan vielä kaikille tuttu Jumalan kämmenellä.

Hoosianna on vähän vaikea sana, mutta sitäkin voi havainnollistaa vaikka huokaamalla hieman surumielisesti Hoosianna, auta, pelasta. Tai sitten iloisesti, hurraa-huutona. Kumpikin käy. Päälle vielä harjoitellaan laulamaan Hoosiannaa.

– Tosi hyvin meni, kuuluu arvio.

Vielä pohditaan joulun tähden merkitystä. Iso paperinen tähti muistuttaa siitä ensimmäisen joulun kirkkaasta tähdestä, joka toi tietäjät perille Jeesuksen luo.

Kukin kerholainen saa pienen hopeisen tähden, joka viedään ison tähden kaveriksi lattialle levitetyn sinisen kankaan päälle. Kun tähtitaivas on valmis, on hyvä hetki laulaa ja leikkiä Tuiki, tuiki tähtönen.

Rukouksen jälkeen kynttilä sammutetaan. On välipalan aika.

Kivaa on ajanviete

Kehitysvammaisten kerhossa käy kaksi ryhmää, vuoromaanantaisin. Kummassakin ryhmässä on parikymmentä kerholaista. Yksi heistä on Sanna Mähönen, joka kertoo käyneensä kerhossa jo kauan.

– Kivaa kerhossa on, että täällä on ajanvietettä, monenlaisia asioita. Askartelua ja laulua. Mikään ei ole tylsää, Sanna Mähönen kertoo. Myös tarjolla oleva herkkupöytä saa häneltä kiitosta.

– Tulen kerhoon suoraan töistä. Olen saanut täällä uusia kavereita.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Sanna Mähönen kiittää kerhon tarjoamia ajanvietemahdollisuuksia. Myös kaverien seura ilahduttaa.
Sanna Mähönen kiittää kerhon tarjoamia ajanvietemahdollisuuksia. Myös kaverien seura ilahduttaa.

Yhdessä toteamme, että ystävien seurassa on hyvä olla.

– Tykkään laulaa ja kuunnella musiikkia. Teen myös käsitöitä, esimerkiksi virkkaan, Sanna Mähönen kertoo harrastuksistaan.

Nina Hänninenkin kertoo käyvänsä kerhossa mielellään. Kuten Sanna Mähönen, hänkin tulee kerhoon suoraan töistä.  Mielessä siintää kuitenkin joululoma.

Pikkujoulua on jo vietetty laivalla Sannan kanssa.

– Se oli sairaan kiva reissu.

Joulukoristeita ja -kuvia

Herkullisen välipalan jälkeen on askartelun, värittelyn, palapelien ja tarinoiden aika. Yhdestä pöydästä kuuluu lämmin toteamus: ”Kiva nähdä sinua. Minun on ollut ikävä sinua.”

Moni saa valmiiksi itse koristelemansa joulukoristeen. Sanna Mähönen on värittänyt huolella joulukuvan. Tarvikkeet kootaan pöydiltä pois, palapelin palat kerätään laatikoihin, piirustukset viedään eteiseen odottamaan kotiinlähtöä. On loppulaulujen aika.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.