Esityksellä haluttiin siirtää rahaa museolta koulupsykologin palkkaamiseen – ”Tämä on arvovalintakysymys”

4
Kimmo Pyykkö -taidemuseo pääsee valtionavun piiriin.

Yksi Kangasalan kaupunginvaltuuston talousarviokokouksen kiivaimmista keskusteluista käytiin Kimmo Pyykkö -museota ja koulupsykologipalveluita koskevasta esityksestä.

Perussuomalaisten Wellu Mäkinen esitti Marko Törhösen (ps) kannattamana, että talousarviosta poistetaan 40 000 euroa Kangasala-talon museopalveluiden konserniavustuksesta ja summa käytetään koulupsykologin palkkaamiseen.

Kaupunginjohtaja Oskari Auvinen huomautti, että Kangasala-talon Kimmo Pyykkö -taidemuseo on vasta juuri pääsemässä valtionosuuden piiriin. Valtionosuuksissa edellytetään, että myös kaupunki panostaa kohteen kehittämiseen omalla rahoitusosuudellaan.

– Vähennyksen poistaminen tarkoittaisi laadun laskua. Lisäksi summalla ei palkattaisi koulupsykologia, palkkaamisen kustannukset olisivat noin 60 000 euroa vuodessa, Auvinen totesi.

Muun muassa Hannu Karppila (kesk) oli kuitenkin voimakkaasti Mäkisen esityksen kannalla. Hän totesi, että summalla voidaan ostaa palveluita, vaikkei se riittäisikään kokonaisen viran täyttöön.

– Tämä on arvovalintakysymys. Panostammeko oppilaisiin vai harvoihin museokävijöihin? Karppila kysyi.

”Lautakunnan sydämet sykkivät kaupungin lapsille”

Avustuksen puolesta puhui muun muassa Eija Eskola (vihr).

– Kaupunki on päättänyt, että meillä on palveleva museo. Emme halua kuristaa Kangasala-talon toimintaa juuri kun se on päässyt kukoistukseensa, Eskola sanoi.

Samaa sanoi myös Topi-Pekka Kuusijärvi (kd).

– Koulupsykologin lisääminen olisi tärkeä asia, jotta saisimme lisättyä lasten ja nuorten hyvinvointia. Olen silti sitä mieltä, että Kimmo Pyykkö -museo olisi väärä paikka säästää. Se on ansainnut mahdolliset valtionavustukset kovalla työllään, Kuusijärvi huomautti.

Sivistyslautakunnan jäsen Jari Markkinen (sd) vakuutti, että koulupsykologin palveluiden lisääminen ja oppilaiden hyvinvointi ovat jäsenille tärkeitä asioita.

– Voitte olla varmoja, että lautakunnan sydämet sykkivät kaupungin lapsille. Koulumaailmassa oleva huoli on aiheellinen ja tulevissa budjeteissa palvelu on varmasti meidänkin listoilla, Markkinen lupasi.

Valtuuston hyväksymässä talousarviossa on ensi vuodelle uusia vakansseja sivistystoimeen, muun muassa kaksi koulukuraattoria ja kaksi erityisluokanopettajaa.

Äänestyksen jälkeen avustus päätettiin pitää museopalveluilla. Äänestys päättyi lukemiin 43-8.

Wellu Mäkisen ehdotusta kannattivat kaikki perussuomalaiset Miia Kinnaria lukuun ottamatta. Miia Kinnari on Kangasala-talo Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Lisäksi ehdotuksen kannalla olivat keskustan Hannu Karppila, Sakari Eerola ja Simo Arra.

4 kommenttia

  1. Montakohan kävijää museossa lienee. Koskaan kuullutkaan Kimmo Pyyköstä, tuskin 99.9% muistakaan on. Täysin turha museo.

  2. Tässähän tulee esiin se, että ARVOPOHJA on kunnossa. Enää kangasalatalon lauteille viihdyttämään Arvo Pohja ja Wappusatanen!

  3. Olen aivan varma, että koululaiset Kangasalla tarvitsevat koulupsykologin. Kun itse aikoinaan toimin sivistystoimen lautakuntapuheenjohtajana Euran kunnassa tulin asiasta vakuuttuneeksi. Mielipidettäni vahvistaa myös psykologian ja kasvatustieteen opintoni. Kangasala on vielä kolme kertaa suurempi kunta. Joten tarvettakin on enemmän.
    Koulupsykologin palkkaamista ei kuitenkaan saa mitenkään sekoittaa Kangasalatalon toimintaan tai museon tukemiseen.
    Rahat tulisi olla ihan normaalisti budjetissa, johon ne katetaan tuloista, veroista, sijoituksista ja valtion avuistakin. En ymmärrä , enkä hyväksy johdon tekemiä rajoituksia toiminnan kehittämiseen. Kyllä investointeihin rahaa riittää. Ja kuinka kauheaa, lähes korotonta lainaakin olisi tarjoilla investoiteihin.Koululaiset eivät voi odottaa koko vaalikautta. Asia on laitettava kuntoon. Asia on oikea, rahat saatava.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.