Ethän riko lakia ja päästä koiraasi irti – koirakuri saa osakseen välinpitämättömyyttä

5
Asettamasi evästeasetukset estävät jakopainikkeiden käytön.
Kangasalan riistanhoitoyhdistyksen metsästyksenvalvoja Markku Pirinen kiinnitti koirien kiinnipidosta muistuttavan kyltin Kortesuon omakotitaloalueen pohjoispuolelle. Metsäinen peltoaukea houkuttelee ihmisiä lähtemään lenkille koira vapaana.

Ajamme metsästyksenvalvoja Markku Pirisen kanssa peräkanaa Kortesuon omakotialueen pohjoispuolelle metsäiselle peltoaukealle, josta kulkee Pirisen mukaan koiraihmisten suosima lenkkireitti. Kangasalan riistanhoitoyhdistystä edustava Pirinen on ottanut mukaansa…


Tämä sisältö on vain Kangasalan Sanomien tilaajille

Jos olet tilaaja, saat sisällön käyttöösi kirjautumalla sisään. Mikäli sinulla ei ole vielä tunnuksia, rekisteröi tunnuksesi tästä.

TilaaKirjaudu

5 kommenttia

 1. Voisiko samanlaisen jutun kirjoittaa kissoista ja että niitä koskee myös samat säännöt? Tappavat rutkasti enemmän luonnoneläimiä kuin koirat. Kangasalla kaadetaan metsää parhaimpaan pesimisaikaan – muutama kevät sitten ulkoilutin koiria lähimetsässä ja seuraavana päivänä se kaadettiin. Hieman siinä vaiheessa ”huvitti” tämä koirien kiinnipitämissääntö…

 2. Itseä hmetyttää suuresti se että hoetaan kuinka paljon vahinkoa metsän eläimille on vapaana olevista koirista ,jotka kuitenkin pääsääntöisesti ovat hallinnassa ja aika lailla harvassa. Kuitenkin nämä samat metsän omistajat avohakkaavat surutta metsää etelä-suomessakin jätteen yhden kuppasen puun aukealle jonka seuraava kova tuuli kaataa. Kumpakohan toiminta onkaan pahempaa niille metsän asukeille.
  Senkun kiinnittelette niitä kylttejä, ei taida parempaakaan tekemistä olla.

  • Eli nuo pystyyn jätetyt puut ovat uuden elon ehtoja eli ns. siemenpuita. Siksi niitä jätetään sinne avohakkuu alueelle.

 3. Kyllä kuri pitää koiran vapaana pitäjiin saada. Itse pelkään vapaana juoksevia koiria lenkkipoluilla ja maastossa mikä estää monesti niissä liikkumisen. Liikuntaan pitäisi olla kaikille ihmisille nautinto turvalliseen liikkumiseen. Eikä tarvitse pelätä milloin joku koira juoksee vapaana kaukana omistajastaan. Aidatut koirapuistot on sitä varten tehty missä koira saa juosta vapaana. Itse en voi ymmärtää miksi koiraihmiset ovat niin välinpitämättömiä sääntöjen noudattamisessa. Älä ota koiraa jos, et kykene noudattamaan lain antamia koiran kiinnipito sääntöjä.

 4. Koira saa olla vapaana kun koira on hallinnassa, ja 10metriä ulkoiluttajaasta. Kun koira on vapaana, siirtyy vastuu omistajalle.

  tästä asiasta ole keskustellut eräänn lakimiehenkanssa.

  Tätä asiaa ei tiedä kennel eikä kaikki viranomaiset.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.