Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Eveliina Muukkonen suunnisti MM-pronssia veteraanikisoissa

Kangasala SK:n suunnistaja Eveliina Muukkonen saavutti ikäluokkasarjassaan D40 sprinttisuunnistuksen MM-pronssia. Veteraanisuunnistajien eli yli 35-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailut käytiin huhtikuun viimeisellä viikolla Uudessa-Seelannissa. MM-mitaleita jaetaan veteraanikisoissa sprinttisuunnistuksessa ja pitkällä matkalla. Sprintti oli kilpailuviikon avausmatka. Kilpailu käytiin Uuden-Seelannin suurimman kaupungin Aucklandin yliopiston kampusalueella. Erikoisen vaikeaksi osoittautunut karsintarata nostatti pienen lisäjännityksen ennen finaalia. – Finaali oli sitten enemmän sellaista sprinttiä, mihin olen tottunut. Ei hirveän pahoja reitinvalintavälejä siis. Muutama pieni virhe tuli silti, mutta aika sujuvasti meni koko kisa, kertoo Muukkonen.

Uutiset - 3.5.2017 kello 15.51
Kangasalan Sanomat
Eveliina Muukkonen suunnisti MM-pronssia veteraanikisoissa
Eveliina Muukkonen pokkaamassa MM-mitalia. Taustalla vuoroaan odottelee Petteri Muukkonen.

Pitkälle matkalle käydään veteraanikisoissa kaksi karsintakilpailua. Vasta viikon kolmas maastostartti oli finaali.
Muukkonen selvitti tiensä finaaliin karsintakilpailujen viidenneksi parhaalla yhteisajalla. Saman sijan hän saavutti myös finaalissa Tyynen valtameren rantadyyneillä.
– Normaalimatkan kisoihin oli valittu mukavat maastot eli nekin olivat erittäin kivoja kokemuksia.
Kangasalan lenkkipolkujakin ahkerasti tallannut aviomies Petteri Muukkonen oli Uudessa-Seelannissa iskussa: hän voitti 40-vuotiaiden maailmanmestaruuden sekä sprintissä että pitkällä matkalla.

Veteraanien MM-kilpailut olivat osa World Masters Games -kilpailujen viikkoa. Aucklandissa jaettiin mestaruuksia kuin veteraaniolympialaisissa: kymmenen päivän aikana kilpailtiin 28 eri lajiryhmän mestaruuksista eri ikäluokissa.
Suunnistajille tyypilliseen tapaan Muukkoset yhdistivät kisareissuun nähtävyyksien katselua ja paljon ulkoilua. He olivat reissussa kolmen lapsensa kanssa ja suunnistivat muissakin tapahtumissa.
– Reissu kokonaisuudessaan kesti meillä kuukauden ja oli kyllä hieno. Yhteensä tuli käytyä kymmenen kilpailua ja lukematon joukko nähtävyyksiä, lähinnä Aucklandissa ja Rotoruassa – ja lähinnä lasten ehdoilla, Muukkonen kertoo.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös