Ferritiinivarasto lähes tyhjä, Kaisa Satamo kärsi vuosia : ”Rautatiputus oli paras joululahjani”

7
Kaisa Satamo tietää, että raudanpuutosapäilyä pidetään helposti muoti-ilmiönä. - En koe ratsastavani muodin aallonharjalla, kun kävelen Prismaan roskapussi kädessä tai kun olen niin väsynyt, etten jaksa edes seistä.

Kolmisen vuotta sitten kangasalalainen Kaisa Satamo huomasi kärsivänsä kummallisista oireista. Sydän hakkasi ja tuntui aiheuttavan rytmihäiriöitä. Kiusalliselta tuntui myös jatkuva palan tunne kurkussa. Kuin nielussa…


Tämä sisältö on Kangasalan Sanomien tilaajille

Tilaa lukuoikeus alkaen 3 €.

TilaaKirjaudu

7 kommenttia

 1. Artikkeli on täyttä asiaa. Toivottavasti tästä tiedosta on apua monille oudoista oireista kärsiville, joilla on raudanpuute (ilman anemiaa tai anemialla). Valitettavasti tällä hetkellä potilaat joutuvat olemaan yliaktiivisia saadakseen oireisiinsa apua. Pitää myös muistaa, että samankaltaisia oireita on muissakin sairauksissa mutta raudanpuutetta ei tulisi sivuuttaa asiakasta hoidettaessa.

  Ylilääkäri Joutsiniemellä on huonot perustelut omaan näkemykseensä, mikä on hyvin valitettavaa! Suosittelen tutustumaan lukuisiin tutkimuksiin, joita viime vuosina on ilmestynyt vanhempien tutkimusten tueksi.

  Ps. Miesten ferritiiniarvojen yläraja on luiskahtanut artikkelista ulos.

 2. Minulla on hb 96 ja ferratiini 4 kyllä on kauheet nivekivut ka muitakin oireit sain viime vuonna veri/rautatankkauksen ja plo koheni nyt taas arvot tippuneet nyt rautalääke prednisolon käytössä ei auta mitään olen 58vuotias

 3. Kylläpä on tuttuja oireita! Minulla on todettu vaikea atrifinen gastriitti jo 50-vuotta sitten. ainoana hoitona B 12-vitamiini-injektiot 4 x vuosi. Viimeisten vuosien aikana on tullut lisääntyvässä määrin rytmihäiriöitä, väsymystä, hengitysoireita (uniapnea) ja muistivaikeusia. Pari kuukautta sitten pyysin ferritiinikokeeseen, se oli P-ferrit 15.0 ug/l ja S-TfR 4.4 mg/l. Rautatab. en pysty syömään vatsakivun vuoksi. Tk-lääkärin mielestä ei ole syytä huoleen. Käski vain syömään maksapihvejä ja veripalttua. Saas nähdä auttaako?!

 4. Tämän ylilääkäri Joutsinojan kommentti siitä että jos hb on normaalirajoissa niin ei ole raudanpuutetta ei pidä paikkaansa! Minulla oli hb:119 ja varastorauta-arvo 2! Laboratoriovastauksia pitää katsoa ja tulkita yksilöllisesti! Tässä Widenius on oikeassa! Viitearvot ovat viitearvoja ja ne tarkoittavat vain sitä että 95% ihmisten labra- arvoista menee viitealueelle! Viitealue ei siis poista sitä että ihminen on terve tai sairas!

 5. Kun aikaisemmin kirjoitin että sain lääkkeeksi Prednisolonin niin sain sen niveltulehdukseen siis ja raudan lisänä, joka ei nostanut hb eikä ferritiiniä, hb laski 85 ja ferritiini oli 3 nyt menen ensi viikolla rautatankkaukseen johon sain lähetteen oltuani paksunsuolen tähystyksessä missä kaikki oli ok, lääkäri kirjoitti heti lähetteen, Kiitollinen

  • Eihän kortisonilääke Prednisolon vaikuta punasolu- tai ferritiinivarastoihin tietenkään yhtään mitenkään. Sillä on aivan eri käyttötarkoitus. Pyydä lääkäriä selventämään sinulle lääkkeidesi käyttöaiheet.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.