Festarivirtsan levitys palkittiin vuoden huussitekona

0
Sipilän pellolla tehdään historiaa, kertoi Kangasalan Sanomat etusivullaan 27.5.2016. Kuvateksti kertoi, että "Petteri Salminen ja Teemu Vesa hoitivat maanantaina Biourea-hankkeen virtsanlevityksen Sipilän pellolle. Urakointiin tarkoitetut työkoneet ovat isoja ja vaativat tehokkaan traktorin. Lietevaunun edessä olevasta traktorista tehoja löytyy 300 hevosvoimaa. Bekk Teamin tehokkaimmasta koneesta puolestaan 400." Kuva: Mika Säpyskä

Käymäläseura Huussi ry jakoi tänä vuonna kaksi Vuoden Huussiteko -palkintoa. Kangasalta palkinnon sai Maatalousyhtymä Sipilä Kari ja Juha sekä Iittalasta Mikkolan maatila.

Palkinnon perusteluissa korostetaan maatilojen ennakkoluulotonta osallistumista Käymäläseura Huussin ja Tampereen ammattikorkeakoulun hankkeisiin. Maatilat ovat antaneet peltoalaa hankkeiden ravinnekokeisiin jo kolmatta vuotta peräkkäin.

– Maatilojen omistajat ovat olleet vilpittömän innostuneita kokeiluista ja osoittaneet aitoa kiinnostusta uuden ja vähän oudonkin lannoitteen viljelykokeiluihin, perusteluissa todetaan.

Käymäläseuran mukaan palkitut ovat olleet myös mukana lannoituskokeiden suunnittelussa ja toteuttamisessa sekä uhranneet aikaansa ja apuaan virtsan levitykseen ja sadon tutkimuksiin viljelijän muutoinkin vuoden kiireisimpinä ajankohtina: kylvö- ja sadonkorjuuaikaan.

Käymäläseura luovutti palkintona jaettavan järjestyksessään 18:n ja 19:n Kultaisen talikon Sipilän ja Mikkolan tilalle tiistaina 5. kesäkuuta.

Talikko on jaettu vuodesta 2002 asti ansioituneelle kuivakäymälöiden käytön edistäjälle esimerkiksi kuivakäymäläteknologian, ekologisen sanitaation, ravinnekierron tai muun Käymäläseura Huussin toimintaa tukevan asian edistämisestä. Palkittujen joukossa on sekä yksityishenkilöitä, työryhmiä kuin organisaatioitakin.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.