Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Frisbeegolfradasta tehdään uusi luonnos

Uutiset - 4.10.2018 kello 14.20
Kangasalan Sanomat

Kaupunki tilaa uuden luonnoksen Kyötikkälän ja Linturinteen alueelle suunnitellusta frisbeegolfradasta. Ohjeistuksena suunnittelijalle on, että rataa pitää siirtää Kirkkoharjun laelta sen reuna-alueille.

Uuteen luonnokseen päädyttiin, koska aiemmasta, elo–syyskuussa nähtävillä olleesta suunnitelmasta jätettiin useita vastustavia muistutuksia. Kantansa ilmaisseet kaupunkilaiset kauhistuivat muun muassa radan vaatimia hakkuita ja arvelivat radan aiheuttavan haittaa harjun muille ulkoilijoille.

Uusi suunnitelmaluonnos tulee aikanaan nähtäville, ja siitä järjestetään todennäköisesti kaupunkilaisille myös yleisötilaisuus.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

5.10.2018 kello 19.12
UrheilumiesIlmoita
Olisi varmaan ollut hieno rata, joka olisi palvellut satoja käyttäjiä päivittäin. Nyt voi olla toisin, jos maasto ei ole yhtä hyvä.
7.10.2018 kello 17.46
khIlmoita
Miksi pitää tälle muotilajille rakentaa yleensäkään rataa enää Kangasalle? Kangasalla on jo kaksi rataa näille muovilautasen heittelijöille, Ranta-Koivistossa ja Apilassa. Muutaman lautasen heittelijän tähden meillä ei ole varaa menettää Kirkkoharjun anutlaatuista virkistysmetsää. Muutaman vuoden päästä kukaan ei enää näitä muovialutasia heittele, mutta metsän toipuminen hävityksestä kestää sata vuotta. Kangasalan virkamiesten ja päättäjien pitäisi viimeinkin ymmärtää Kirkkoharjun metsän arvo kangasalalaisten virkityskäytössä. Puupelto tai urheilupuisto ei ole metsä. Jos kolmas rata muovilautasen heittelijöille pitää todella rakentaa, niin sen voisi tehdä voimalinjojen alle näiden lautasen heittelijöiden omilla rahoilla.
9.10.2018 kello 04.44
nuoretekaIlmoita
Hetkinen. Oliko yllätys, että jotakuta harmittaa radan rakentaminen. Harjua käyttää muutkin, mutta on naurettavaa perustella sillä radan siirtämistä! valittajia riittää aina, mutta jos kumarretaan kolmelle sienestäjälle, niin samalla pyllistetään sadoille tai tuhansille nuorille, jotka tulisivat käyttämään rataa. Antakaa ammattilaisen suunnitella hyvä rata ja tehkää se sen mukaan. Uusi frisbeegolfrata kangasalan taajamaan on erittäin tervetullut varsinkin nuorison näkökulmasta. Kannattaa muistaa, että rata vie hyvin pienen osan harjusta ja sillä saadaan nuoret metsään liikkumaan!
9.10.2018 kello 10.50
khIlmoita
Niin missä ovat ne tuhannet nuoret lautasenheitteljiät Ranta-Koiviston radalla? Vaikka hakkuut ovatkin jo tuhonneet Kirkkoharjun metsää, se on edelleenkin ainutlaatuinen metsä kaupungin sydämessä. Missä muussa kaupungissa on vastaava? Sitä ei pidä pala palalta hävittää. Parasta olisi tehdä siitä luonnonsuojelualue, jossa erikseen sallittaisiin omatoiminen liikkuminen, sienestys ja marjastus sekä liikuntareittien ylläpito. Metsä antaa kaikille kangasalalaisille mahdollisuuden virkistäytymiseen ja luontoelämyksiin melkeinpä kotiovelta. Tutkitusti metsä on paikka, jossa suomalainen virkistyy ja saa terveyttä elämäänsä. Tätä mahdollisuutta ei saa kangasalalaisilta tuhota lyhytnäköisesti muotilajien kustannuksella.
~
Takaisin ylös