Fukuokan parlamentaarikot vierailulla Kangasalla

0
Vieraat ja isännät asettuivat yhteiskuvaan Vehoniemen näkötornilla.

Japanin Fukuokan prefektuurin parlamentaarikoista koostuva delegaatio puhkesi iloisiin aplodeihin, kun Heikki Mäenpää ja muut Kangasalan delegaation jäsenet lopettivat Kesäpäivä Kangasalla -laulun Vehoniemen näkötornilla.

Fukuoka sijaitsee Kyushun saarella, ja joukko sen parlamentaarikoita vieraili Kangasalla ja Tampereella perjantaina.

Ryhmän Suomen-vierailu liittyi elinkeinoelämä-, kulttuuri-, koulutus- ja matkailuyhteyksien vahvistamiseen Fukuokan ja Suomen välillä. Kangasalla vierailuun osallistuivat kunnanjohtaja Oskari Auvisen ja valtuuston puheenjohtaja Raimo Kouhian lisäksi yrittäjien puheenjohtaja Eevaliisa Pentti, Linkosuon leipomonjohtaja Jarmo Talasrinne ja Visit Tampereen toimitusjohtaja Perttu Pesä.

Aamupäivällä  parlamentaarikot  vierailivat Vehoniemenharjulla ja Kangasala-talossa. Sieltä matka jatkui Tampereelle.

Kangasala-talossa vieraille oli yllätyksenä tarjolla heidän maanmiehensä Kiyomi Sanefujin valokuvanäyttely. Elämänuransa myös menestyvänä liikemiehenä tehneen Kiyomi Sanefujin tärkein kuvauskohde on ollut luonto ja sen yksityiskohdat. Näyttely on esillä talon toisessa kerroksessa.

Viiden miljoonan asukkaan Fukuoka on vireä talousalue, jonne Finnair avasi tänä kevään suoran lentoyhteyden.

– Lentoyhteyden merkitys Fukuokassa koetaan erittäin tärkeäksi. Tämän vuoksi yhteistyön kehittäminen Suomen kanssa on nyt myös erityisen kiinnostuksen kohteena, tapahtumaa koordinoinut Mäenpää kertoo.

Fukuokassa järjestetäänkin loka-marraskuussa laaja Suomesta kertova näyttely- ja tapahtumakokonaisuus, jossa ovat mukana muun muassa Kansallismuseo, Ateneum, Designmuseo sekä ensi keväänä avautuva Muumimuseo. Näyttelyn yhteyteen ollaan suunnittelemassa suomalais-japanilaista seminaaria sekä muita tapahtumia.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.