Koti Uutiset Gospelmuusikosta Vuoden kangasalalainen

  Gospelmuusikosta Vuoden kangasalalainen

  0
  Pekka Simojoki saa onnitteluhalauksen Kangasalan Yrittäjien puheenjohtajalta Eevaliisa Pentiltä. Taustalla juontajat Jari Jokilampi ja Miia Pirinen.

  Odottavaa tunnelmaa ei tarvitse enää kestää. Vuoden kangasalalainen on vihdoin selvillä. 
  – Otan tämän rohkaisuna arkisen roudauksen keskellä. Olen ilmeisesti tehnyt jotain asioita oikein, Pekka Simojoki toteaa. 

  Exit-yhtyeensä kanssa Simojoki on keikkaillut jo 28 vuotta. Lisäksi hän kiertää  EtCetera-gospelkuoron kanssa Suomea.
  – Emme ehkä ole maailman paras gospelkuoro, mutta näyttäkää kuoro, jonka keikoilla on mukavampi tunnelma.
  EtCetera hurmaa iloisella afrikkalaisella musiikilla, tanssia unohtamatta. Iloa ja liikettä on saatu ihastella muun muassa Simojoen alulle panemissa majataloilloissa.
  – Afrikassa totuin siihen, että kirkko on täynnä naurua ja iloa. Halusin luoda samanlaista henkeä tänne. Majataloillat ovat iloisia ja lämminhenkisiä tapahtumia. Kannattaa tulla katsomaan etenkin toukokuun 24 päivä, kun saamme harvinaisia vieraita. Afrikkalainen Faleniko-kuoro esiintyy kirkossa, hän vinkkaa.
  Kuoron ja bändin lisäksi Simojoki keikkailee yksin tai perheenjäsenien kanssa, pitää työpajoja, kiertää kouluja ja tekee lauluja ja musikaaleja.
  – Kotona sävellän ja sovitan. Teen pääasiassa gospelia, mutta myös muita mielenkiintoisia hankkeita, kuten musiikkia teatteriesityksiin.

  Simojoki aloittaa usein keikkansa kertomalla terveisiä Kangasalta. Huumorimielellä hän oikoo myös kohtalokasta taivutusvirhettä.
  – Jos minulta kysytään, että vaikutanko nykyään Kangasalalla, niin vastaan, että musiikkialalla olen edelleen, mutta asun Kangasalla.
  Mies on valittu myös vuoden riihimäkeläiseksi vuonna 1998, joten kunniamaininta ei ole ensimmäinen laatuaan.
  – Kolmatta kertaa ei enää tule, sillä eiköhän me tänne jäädä, hän lupaa.
  Simojoet muuttivat Kangasalle vuoonna 2002 ja kokivat itsensä heti tervetulleiksi. Auttavia käsiä löytyi aina, kun talonrakentajat olivat talkoolaisten tarpeessa. Huhmarissa sijaitseva koti on paljon matkustavalle muusikolle tärkeä kiintopiste. Kotoa on helppo lähteä keikoille ympäri Suomea.
  – Koti on siellä, missä rakkaat ihmiset. Kotona odotetaan ja hyväksytään, ja siellä voi oikaista sohvalle, Simojoki kertoo.

  Jos vuoden kangasalalainen jotain saisi kunnassa muuttaa, haluaisi hän torin laidalla olevien parkkipaikkojen tilalle viihtyisän puukeskustan vanhan ajan malliin. 
  – Rannikolla kiertäessäni olen ihastellut esimerkiksi Kristiinankaupungin vanhoja rakennuksia. Saksassa pieniinkin kyliin on rakennettu vanhoja keskustoja uudelleen valokuvien pohjalta.
  Parin korttelin nostalginen puukaupunki voisi pitää sisällään muun muassa kojuja, käsityöläisiä, suihkulähteen ja mukulakiviä. Parkkipaikat saisi siirtää vaikka maan alle.
  – Turisteja tulisi takuulla, olisihan se ainutlaatuista. Syntymäkaupungissani Kemissäkin varmasti ensin naurettiin ajatukselle rakentaa maailman suurin lumilinna. Nyt Kemin turistimäärät ovat kymmenkertaistuneet.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän