Graffitien perillisiä ja Lapin maalauksellisia maisemia tarjolla taidemuseossa ensi vuonna

0
Reidar Särestöniemen maalauksia on esillä ensi kesänä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.
Reidar Särestöniemen maalauksia on esillä ensi kesänä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Kuva Kuvasiskot. Suomen valokuvataiteen museon kokoelma.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon ensi vuoden taiteilijat ovat Jussi TwoSeven ja Reidar Särestöniemi.

Päällisin puolin graffitikulttuurista ja katutaiteesta ammentavan kuvataiteilija Jussi TwoSeven ja Lapin maisemia värikkäästi kuvannut Reidar Särestöniemi vaikuttavat olevan taiteilijoina varsin ääripään esimerkkejä.

Tammikuussa 2020 avautuva Jussi TwoSevenin (syntynyt 1983) näyttely esittelee hänen kankaalle tai suoraan seinälle maalattuja teoksiaan sekä animaatioita. Hän kuvaa villejä metsän eläimiä ja urbaaneja kaupunkiympäristöjä.

Jussi TwoSeven on helsinkiläinen katutaidetaustainen kuvataiteilija, jonka taiteelliset juuret ovat graffitissa. Perinteisen graffitin vaikutus näkyy vieläkin hänen töissään.

Galleria- ja museonäyttelyiden lisäksi hän on tehnyt lukuisia seinämaalauksia kaupunkiympäristöön. Näyttelyn ohjeisohjelma tarjoaa luentoja graffitikulttuurista ja urbaanista taiteesta.

Kesäkuussa taidemuseon valtaa lappilainen maalaustaiteen kuvasto, kun Reidar Särestöniemen näyttely avautuu.

Särestöniemi (1925 – 1981) eli ja työskenteli koko elämänsä opintoja lukuun ottamatta Lapissa, lapsuutensa maisemissa. Hän kuitenkin matkusteli ja piti näyttelyitä ahkerasti myös ulkomailla.

Arktiset alueet ja kotiseutu olivat hänelle sydämen asioita, hän puhui Lapin luonnon koskemattomuuden puolesta ja luonnonsuojelusta julkisesti. Reidar Särestöniemi on tunnettu värikylläisistä, vahvoista ekspressionistisista ja kokeellisistakin teoksista.

TwoSeveniä ja Särestöniemä yhdistävät tietty kapinallisuus ja myös ympäristökuvaus. Särestniemi kuvasi hänelle rakata Lappia. Jussi TwoSeven omaa elinympäristöää, sekä kaupunkia että luontoa.

Jussi TwoSevenin näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 25.1. – 17.5.2020.
Reidar Särestöniemen näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 6.6. – 30.8.2020

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.