Koti Pääkirjoitus Haastaja matkalla mestariksi?

  Haastaja matkalla mestariksi?

  0

  LP Kangasala teki lauantaina paikallista lentopallohistoriaa nappaamalla Salossa mestaruusliigan hopeiset mitalit.

  Se, että kultaiset ripustettiin hienon finaalisarjan päätteeksi lopulta LP Viestin pelaajien kaulaan, ei Tahvanaisen tiimin saavutusta himmennä.

  Hopea on hieno jatke viime vuoden pronssille, jonne kesken kauden joukkueen peräsimeen noussut Ismo Tahvanainen onnistui Kangasalan kaikkien yllätykseksi nostamaan.

  Kautta voi kutsua liki täydelliseksi, sillä tammikuussa LP Kangasalasta leivottiin Suomen cup-mestari. Cup-kannun se vei – kuinka ollakaan – samaiselta Viestiltä.

  Ryhmän vahvuudesta kertoo myös se, että LP Kangasala oli joukkue, joka pani viime kaudella pisteen Viestin 114 ottelun voittoputkelle. Jättiputki oli palloilusarjojen Suomen ennätys.

  Mitä voimme tästä päätellä? Haastaja on matkalla mestariksi.

  Mutta hopeahuumassakin katseet on syytä suunnata jo eteenpäin, jotta huippulentopallo pysyy myös tulevaisuudessa Pitkäjärven salin vakio-ohjelmana.

  Olennaisinta on juniorityön turvaaminen, sillä ilman omaa pelaajatuotantoa menestykselle ei ole luontaista jatkumoa.

  Ei sovi unohtaa, että ”oman kylän likat” tuovat katsomoon sen rungon. Ne uskollisimmat ja intiomielisimmät kannattajat, jotka koostuvat pelaajien perhe-, ystävä- ja tuttavapiiristä.

  Tämä on se joukko, joka pysyy joukkueen takana myös sen huonoina hetkinä.

  Kangasalan kunnan profiilia LP Kangasala on jo nyt nostanut. Jatkukoon tämä, sillä seuran merkitys Kangasalan imagon uudistajana ja virkistäjänä on enemmän kuin tarpeen.

  Eurojen merkitystä ei voi seuratyössä liikaa korostaa. Kun taloudellinen selkänoja nousee LP Kangasalan tapaan omasta seurasta, sen tekemästä talkootyöstä ja oman kunnan yrityksistä, tuki on vahvalla pohjalla.

  Tärkeintä on panosten ja tavoitteiden välinen tasapaino. Tähtiin ei pidä itsetarkoituksellisesti kurkotella, vaan mestariksi tullaan ja huipulla pysytään vain hallitun kasvun kautta.

  Onnittelut LP Kangasalle hopeasta ja hienosta kaudesta!

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän