Hallitus vahvisti: Kangasala käynnistää yt-neuvottelut – Näitä aloja lomautusuhka koskee

5

Kangasalan kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessaan, että kaupunki aloittaa yhteistoimintaneuvottelut ja jatkaa lomautusten valmistelua. Asian valmistelusta tiedotettiin jo viime viikolla.

Syynä yt-neuvotteluille ovat poikkeusolot. Kaupunki on joutunut sulkemaan toimintayksiköitään Covid-19-tilanteen takia valtioneuvoston linjausten edellyttämällä tavalla.

Kaupunki on sulkenut muun muassa kirjastot sekä liikunta- ja nuorisotilat. Ryhmätoiminnot on keskeytetty.

Lisäksi muun muassa varhaiskasvatuksen lapsimäärät ovat pienentyneet ja koulut ovat siirtyneet pääosin lähiopetuksesta etäopetukseen. Henkilöstöä on siirretty etätyöhön valtioneuvoston linjauksen mukaisesti. 

Osassa yksiköitä työ on tilanteen johdosta vähentynyt siten, että työtä ei ole tarjota pidemmäksi aikaa.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan maanantaina yhteistoimintaneuvottelujen aloittamisesta tilanteen johdosta. Yhteistoimintaneuvottelut kestävät kaksi viikkoa.

Suunnitellut lomautukset kohdistuvat vapaa-aikapalveluiden, työllisyyspalveluiden, varhaiskasvatuksen, ateria- ja siivouspalvelun henkilöstöön sekä mahdollisiin muihin henkilöihin, joiden työtehtävät ovat olennaisesti vähentyneet Covid-tilanteen johdosta.

Mahdollisen lomautuksen tarkemmasta kohdentumisesta tai kestosta ei ole vielä tässä vaiheessa tietoa. Asia tarkentuu valmistelun edetessä. Lisäksi kaupunki valmistelee valtioneuvoston linjauksen perusteella suljettujen yksikköjen osalta palkanmaksun keskeyttämistä jos henkilöstölle ei ole osoittaa työtehtäviä.

Henkilöstö voi hakea lomautuksen tai palkanmaksun keskeytyksen ajalta ansiosidonnaista työttömyysturvaa joko työttömyyskassasta tai Kelasta.

Lomautuksen tai palkanmaksunkeskeytyksen tarvetta vähentää henkilöstön siirtyminen toisiin tehtäviin sekä se, jos suljettujen työyksikköjen palveluita voidaan tuottaa aiempaa laajemmin myös etäpalveluna.

5 kommenttia

  1. Noh rakennetaan nyt yksi kahvila Kirkkoharjulle 250ke, levitetään vähän Kangasalatalon sisäänkäyntiä 120ke ja miltäs kuullostaa ratikan suunnittelua 300ke edestä? Mitäs siinä, voidaan parit työntekijät lomauttaa samalla ja laitetaan samaan syssyyn yksi Vilpeilän koulukin laittaa muutaman tonnin takia kiinni. Kuhan on kahvila harjulla ja leveempi sisäänkäynti… Huh huh, mitä menoa! Faktat täältä: https://www.kangasala.fi/wp-content/uploads/2019/12/VAL-11.11.2019_TA2020-ja-Ts-2020-2022-valtuuston-hyvaksyma.pdf

  2. Mistähän tämä tieto on peräisin: ”levitetään vähän Kangasalatalon sisäänkäyntiä 120ke”? Ei ihan taida pitää paikkaansa.

  3. Lomautusten pitää koskea kaupungin työntekijöitä samoilla kriteereillä kuin yksityispuolella.jos työtä ei ole niin sitä ei ole.verorahoistahan kaikkien kaupungin työntekijöiden palkat maksetaan.samalla on aiheellista kartoittaa miten paljon esimiehiä /johtajia tarvitaan

  4. Irmeli Jokilampi, katso tuo laittamani valtuuston hyväksymä talousarvioesitys ja sieltä sivu 75, kohta muut rakennusmenot. Siellä tuo makaa, tälle vuodelle tosiaan 120keur. ja ensivuonna sitten vielä 100keur lisää verhojen vaihtoon ja akustiikkaan. En muuta sano, kuin että jos meillä on varaa pitää tuota Kangasalataloa ja kahvilaa (ensin rakentaa se) kirkkoharjulla yllä, niin silloin meillä ei kyllä pidä aloittaa yhtään koulujen lakkauttamiskeskustelua!

  5. Päättäjät ! Alkakaa vihdoinkin huolehtimaan kuntalaisten ydintoiminnoista verorahoilla , turha hömppä pois , vain olennainen on tärkeää ! .

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.