Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Halu auttaa yllätti Kangasallakin

Suomen Punaisen Ristin Kangasalan osaston keskiviikkona toimeenpanema vaatekeräys turvapaikanhakijoiden auttamiseksi ylitti kaikki odotukset.­­­­ Luovuttajia oli liikkeellä jopa tungokseen saakka. – Onhan se yllätys, että tavaraa tulee näin valtavan paljon, paikallisosaston puheenjohtaja Matti Kauhanen äimisteli runsas tunti sen jälkeen, kun vanhalla ammattikoululla sijainnut vastaanottopiste oli avannut ovensa. Tällä kertaa hämäläiset eivät olleet hitaasti syttyviä. Ensimmäiset vaatenyyttien luovuttajat tulivat paikalle jo puoli tuntia ennen ilmoitettua alkamisaikaa. Väkeä kävi jatkuvasti, hiljaisia hetkiä ei juuri ollut. – Tämä kertoo piilevästä auttamishalusta. Ihmiset ovat ottaneet pakolaisongelman vakavissaan.

Uutiset - 11.9.2015 kello 8.18
Jouni Valkeeniemi
Halu auttaa yllätti Kangasallakin
Vanhan ammattikoulun, nykyisen ammattiopiston, tyhjä tila täyttyi nopeasti avustustarvikkeista.

Hanna Kronqvist kiikutti tyttärensä Ainon kanssa pussikaupalla tavaraa keräyspisteeseen.
Kuormassa oli liinavaatteita, kenkiä, keittiötarvikkeita sekä miesten, naisten ja lasten vaatteita.
– Sain kutsun Facebookissa. Omien varastojen lisäksi kävin tyhjentämässä myös isän ja siskon kaapit, Kronqvist kertoi.
– Nyt oli äärimmäisen hyvä tilaisuus tsekata läpi kotivarastot. Oli yllätys, kuinka paljon käyttökelpoista, mutta itselle tarpeetonta tavaraa löytyi.
Tuija Kahiluoto kertoi, että päätöstä osallistua vaatekeräykseen ei tarvinnut kauan miettiä.
– Toin lasten ja naisten asusteita sekä liinavaatteita. Tässä oli myös naapurista tullutta tavaraa.

Vastaanottopisteellä työskenteli muiden SPR-vapaaehtoisten kanssa Unkarista kotoisin oleva 19-vuotias Orsolya Berezvai. Myös hän kertoi yllättyneensä, kuinka sankoin joukoin ihmiset olivat lähteneet tuomaan avustustavaraa.
Berezvain kotikaupungissa Budapestissa turvapaikanhakijoita on ollut viime aikoina tuhatmäärin. Hän kuvaili tilannetta siellä kaoottiseksi.
– Kukaan ei oikein tunnu tietävän, mitä pitäisi tehdä. Eikä Unkarissa ole tarpeeksi henkilökuntaa käsittelemään sellaista määrää pakolaisia, Kangasalan englanninkielisessä leikkikoulussa vapaaehtoistyöntekijänä toimiva Berezvai totesi.

Nyt kerätyt avustustarvikkeet kuskataan Kangasalta SPR:n keskusvarastolle Tampereen Kalkkuun ja ilmeisesti ainakin osaksi suoraan turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksiin.
– Kuntalaisilta alkoi tulla soittoja, että mihin voisi toimittaa tavaraa. Halusimme saada purettua paikallisen avustustarpeen, Matti Kauhanen kertasi pikavauhtia toimeenpannun keräyksen taustoja.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös