Halu olla lähellä antoi sykäyksen yrittäjyyteen: Äidin sairastuminen sai Virpi Hernesahon jättämään työnsä ja asuinkuntansa

0
Virpi Hernesaho sai ajatuksen verkkopalvelun perustamiseen keskusteltuaan yrittäjien kanssa. Nyt hän tarjoaa sivustolla apua taloushallinnossa.

Pari vuotta sitten Virpi Hernesaho teki suurelta tuntuvan päätöksen. Hän päätti jättää taakseen vuosikymmenten elämän Kouvolassa sekä hyvän vakituisen työpaikan Lahdessa ja muuttaa Pirkanmaalle.

– Vanhempani ovat jo iäkkäitä ja äitini alkoi olla huonossa kunnossa. Halusin päästä lähemmäksi heitä, Hernesaho kertoo.

Samaan aikaan tytär kertoi hakevansa lukioon Tampereelle. Muuttopäätöstä helpotti se, että Hernesaho on kotoisin Tampereelta.

Niin kahden naisen talous pakkasi kotinsa ja muutti Kangasalle, josta löytyi sopiva asunto.

– Kävin vielä hetken töissä Lahdessa, annoin työnantajalleni aikaa löytää minulle seuraajan. Työmatkoihin kului kolme tuntia päivässä, Lahden seurakuntayhtymässä talouspäällikkönä työskennellyt Hernesaho kertoo.

Pian päätöksen jälkeen tuore kangasalalainen oli mukana erään pörssiyhtiön rekrytoinnissa, jossa etsittiin esimiestä vaativaan tehtävään. Työ oli hieno mahdollisuus, mutta olisi vaatinut paljon ilta- ja ylitöitä.

– Aloin ajatella, että miksi ihmeessä olen muuttanut tänne, jos en lopulta ehtisi kuitenkaan viettämään aikaa yhä sairaammaksi muuttuneen äitini ja tyttäreni kanssa. Niinpä päätin vetäytyä loppumetreillä.

Uuden työpaikan sijaan Hernesaho kaivoikin pöytälaatikostaan esiin hoitovapaalla perustamansa osakeyhtiön. Siitä alkoi arki yrittäjänä.

Uusi aluevaltaus verkossa

Nyt Hernesaho työskentelee oman rytminsä mukaan. Välillä päivät saattavat venyä yli 12-tuntisiksi, välillä koko päivä kuluu jotain muuta kuin työtä tehden.

Arjen täyttävät erilaiset taloushallinnon tehtävät, joista osa on sijaisuuksia muun muassa seurakunnassa. Lisäksi Hernesaholla on omia kirjanpitoasiakkaita.

Noin vuosi sitten Hernesaho heräsi ajatukseen siitä, että hän voisi jakaa osaamistaan laajemminkin. Keskusteluissa yrittäjien kanssa nousivat esiin samat teemat.

– Oli paljon samoja aihealueita, joista yrittäjät eivät tietäneet tarpeeksi tai joista heillä oli vanhentunutta tietoa, hän avaa.

Hernesaho on itse katsonut paljon talouteen liittyviä webinaareja, eli eräänlaisia verkkoluentoja. Luennot ovat kuitenkin usein hyvin pitkiä ja äänenlaadultaan heikkoja.

Siitä syntyi ajatus tehdä pienyrittäjille suunnattuja lyhyitä videoita taloushallinnon eri osa-alueista.

– Halusin tehdä sellaisen palvelun, josta yrittäjä voi nopeasti katsoa vaikkapa sen, miten osakeyhtiöiden varojen nostojärjestys kannattaa suunnitella. nVideot on jaettu eri osiin ja ne ovat kaikki lyhyitä, Hernesaho kuvaa.

Yrittäjä sai hankkeeseen Business Finlandin rahoituksen. Suunnitelmissa on, että palvelu voidaan kääntää myös esimerkiksi saksaksi ja englanniksi sekä kieleltä että lainsäädännöltä.

Mieli avoin mahdollisuuksille

Kesän aikana kuvattiin videoita ja syksy on vierähtänyt editoiden. Viikko sitten oli aika avata talousopetus.fi-sivustot.

– Olen esimiehenä valmentajatyyppi, joten minulle oli aika luontevaa tehdä opetusvideoita. Nyt odottelen asiakaspalautetta ja täydennän palvelua sen mukaisesti, Hernesaho sanoo.

Vaikka yrittäjyys tuntuu parhaalta ratkaisulta tämän hetkiseen elämäntilanteeseen, voi tilanne olla joskus toinen.

Sellaisiin kyselyihin, joissa työtehtävät vaativat pitkiä työmatkoja ja -päiviä, Hernesaho vastaa edelleen ei. Mutta oikeanlaiseen tehtävään vastaus voisi hyvin olla myös ”kyllä”.

– Lähteisten täytyy tulla ensin. Olen aina elänyt niin, ja se on kantanut.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.