Haluatko tarjota iloa yksinäisen kangasalalaisen karanteeniin? Tee se kirjeellä – Kulttuuripalvelut toimittaa kuoret perille

0
Kuoreen voi sujauttaa mukaan myös vaikka runon, piirustuksen tai vaikkapa kuvan.

Kangasalan kaupungin kulttuuripalvelut on käynnistänyt uuden tempauksen, jolla pyritään piristämään koronakaranteenissa olevien ihmisten mieliä.

Tempauksen nimi on ”Kirjeellä iloa karanteeniin”. Siinä kuka tahansa voi kirjoittaa ystävällisiä kirjeitä, tai vastaanottaa niitä. Kulttuuripalveluiden mukaan ajatuksen tarkoituksena on ilahduttaa yksinäisiä  ihmisiä, saada vertaistukea ja rohkaista ihmisiä luottamaan selviytymiseen. 

Kangasalan kulttuuripalvelut toimii ”postitoimistona”. Se ottaa postit vastaan, ja välittää ne henkilöille, jotka haluavat vastaanottaa kirjeitä. 

Samalla varmistetaan, että kuoren sisältö on asiallinen. Mukaan liitetään pieni tiedote, josta näkyy, että kirje on vapaaehtoisen kirjoittama ja osa kirjeellä iloa karanteeniin -toimintaa. Posteihin ei tule kirjoittajan yhteystietoja. 

​Kulttuuripalvelut korostaa, että kirjeen kirjoittamiseen ei tarvita erityistaitoja. Niissä saa olla myös runoja, kuvitusta tai mitä tahansa, minkä ajattelee ilahduttavan vastaanottajaa.

Kuori ei saa kuitenkaan sisältää uskonnollista tai poliittista sanomaa.

Kirjeitä vastaanotetaan 30. huhtikuuta saakka ja niitä välitetään koko huhtikuun ajan, kuitenkin enintään 5. toukokuuta saakka. 

​ Haluatko vastaanottaa kirjeen tai tiedätkö jonkun jota kirje ilahduttaisi? 

Kirjeet toimitetaan kotona asuville yksinäisille vanhuksille, ja muille kirjettä toivoville henkilöille.  

Mikäli tiedät jonkun jota posti voisi ilahduttaa, niin pyydäthän lupaa osoitteen ilmoittamiseen. 

Voit ilmoittaa osoitteesi täällä: https://forms.gle/wEmD6rFkHpv23Ppb7 tai sähköpostilla anna.toiva@kangasala.fi tai tekstiviestillä numeroon 044 481 3020.

Huomioithan, että sinulla pitää olla kirjeen vastaanottajalta lupa osoitteen antamiseen.

Haluatko kirjoittaa kirjeen? 

Kirjeet voi tuoda Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden postilaatikkoon virastotalolle, osoitteeseen Kuohunharjuntie 9. Ovessa on vasemmalla puolella postiluukku.

Voit myös postittaa kirjeen osoitteeseen Kirjeellä iloa karanteeniin, Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut, PL 50, 36201 Kangasala.

Mikäli kirjoitat kirjeen sähköisesti, niin voit lähettää sen sähköpostitse anna.toiva@kangasala.fi. Kirjeet tulostetaan, ja lähetetään pienen saatekirjeen kera vastaanottajalle. Välitämme aina kirjeen ilman yhteystietoja. 

  • Mikäli kirjeeseesi saa vastata, niin kerrothan siitä kirjeessäsi, ja liität kirjeen mukaan erillisen lapun, jossa lukee oma osoitteesi. 
  • Anna persoonasi näkyä kirjeessä. Kirjeiden vastaanottajia on yhtä monenlaisia kuin kirjoittajiakin. Kaikenlaiset kirjeet ovat arvokkaita. 
  • Voit kirjoittaa ihan tavallisista, arkisista asioista (esimerkiksi päiväsi kulusta, ilon aiheista, luontohavainnoista, lukemistasi kirjoista…). 
  • Älä mieti liikaa sitä, mitä vastaanottaja voisi haluta lukea. Joskus kirjeen kirjoittaminen auttaa myös kirjoittajaa itseään. 
  • Kangasalan kaupungin toiminta on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta ja siksi kirjeiden ei tule sisältää uskonnollisia tai poliittisia viestejä. Kirjeiden sisältö on muuten vapaa. 
  • Voit osoittaa kirjeen ”Sinulle siellä”, päivätä kirjeen tai kirjoittaa yleisesti ”huhtikuussa 2020” ja allekirjoittaa viestisi esimerkiksi ”Terveisin, tuntematon ystäväsi”, ”Nainen Kangasalta”, etunimesi tms. 

Kirjeellä iloa karanteeniin -toiminta on sovellettu Setlementti Tampereen Kirje tuntemattomalle -toiminnasta. 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.