Haluatko tietää jotain koronaviruksesta tai Pitkäjärven koulun tapauksesta? Kysy, niin me etsimme vastauksen

29
Asettamasi evästeasetukset estävät jakopainikkeiden käytön.
Kangasalan Sanomat

Haluatko kysyä jotakin koronavirustilanteesta tai karanteenista, johon 90 Pitkäjärven koulun oppilasta ja osa henkilökuntaa on asetettu? Jätä kysymyksesi tämän jutun kommenttikenttään, me etsimme maanantaina vastaukset kysymyksiin ja julkaisemme ne…


Tämä sisältö on vain Kangasalan Sanomien tilaajille

Jos olet tilaaja, saat sisällön käyttöösi kirjautumalla sisään. Mikäli sinulla ei ole vielä tunnuksia, rekisteröi tunnuksesi tästä.

TilaaKirjaudu

29 kommenttia

 1. Kuinka monta opiskelijaa Pitkäjärven yläkoulussa on Ruutanasta? Lähikoulu on Pikkola mutta Pitkäjärvelle voi hakeutua halutessaan.
  Montako Pitkäjärven yläkoulussa opiskelevan sisarusta on Kangasalan lukiossa eli Pikkolan alueella?

 2. Pitkäjärven koululta nousi perjantaina samaan bussiin kanssani parisenkymmentä oppilasta. Jos he ovat aötistuneita, niin onko mahdollista, että he ovat altistaneet kanssamatkustajia.

  • Todennäköisesti ovat altistuneita, kuten kaikki muutkin bussissa matkustaneet. Pisaratartunnalla leviää.

   • Hei,

    tämä ei ole meidän hankkima asiantuntija, vaan lukija. Etsimme vastauksia asiantuntijoilta huomenna ja julkaisemme ne omassa jutussa. Yst. Heli Keskinen, KS

 3. Koskeeko karanteeni aina koko perhettä, esimerkiksi alakoululaisia tai päiväkodissa olevia sisaruksia? Jos alle 12-vuotias on karanteenissa, niin miten hänen valvontansa kotona järjestetään? Onko vanhemmalla aina oikeus jäädä koko täksi ajaksi pois töistä? Kaikilla aloilla? Saako työvoimapoliittisesta toimenpiteestä olla myös pois vastaavan syyn takia?

 4. Perheenjäsenten ja harrastus/ kaveriporukoiden kautta voiko olla mahdollista, että myös Pikkolan koulun oppilaita on altistuneiden joukossa. Tai ala-astelaisia. Pitäisikö näitäkin asettaa viikoksi kiinni?

 5. Jos perhe joutuu karanteeniin, niin miten toimii esim. koiran ulkoilutus? Asumme kerrostalossa.

  • Koiraa suositellaan tällaisissa tapauksissa ulkoiluttavat niin, ettei kohdata muita koiria tai muita ihmisiä.

  • Koiraa suositellaan tällaisissa tapauksissa ulkoilutettavan niin, ettei kohdata muita koiria tai muita ihmisiä. Jos kohtaa jonkun muun, pitää kiertää kaukaa, esim. Ojan/pientareen/pellon/metsän kautta.

 6. Parkissa oli rippikouluun liittyvä tapahtuma ainakin perjantaina. Onko selvitetty kävikö altistuneita siellä?

 7. Tullaanko koulun oppilaita testaamaan? Miten kartoitetaan kaikki jotka oppilaat ovat mahdollisesti tartuttaneet? Entä miten kartoitetaan heidät, jotka ovat oppilaiden perheenjäsenten kanssa olleet lähikontaktissa? Jos oireita ei ole tullut kahteen viikkoon, niin voiko olettaa, että ei ole sairastunut? Entä voiko oireeton levittää tautia?

 8. riittääkö noin lyhyt karanteeni, eikö koko perhe pitäisi laittaa karantteeniin. altistuneita luultavasti äkkiä noin 1000. tai enenmän kin jos koko viikon ovat menneet kaikki omia menoja. Tuskin auttaa enää karantteenit. kuinkahan monta on viettänyt alpeilla hiihtolomaa. ja kaikilla ei tule oireita mitenkä tietää, että on sairastanut vaikka ei ole oireita. oireetonhan myös levittää virusta.

 9. Ilmoitetaanko myös heille oppilaille, jotka eivät joudu karanteeniin? Vai saako tiedon vain karanteeniin laitetut. Pitääkö perheenjäsenten jäädä karanteeniin?

 10. Haluaisin terveyspalveluiden edustajalta kommenttia: Neuvolassa asioidessani olen huomannut, että siellä on usein todella flunssaisia lapsia ja aikuisia, vaikka neuvolassa on laput, että sairaana ei ole asiaa neuvolaan. Mitä tälle ongelmalle voitaisiin tehdä? Mitä tehdään neuvolan odotustilassa oleville leluille? Eivätkö nämä ole aikamoisia tartuntapesäkkeitä?

 11. Kyllä nyt opettaja tai kouluavustaja mikä lie ei osaa lukea tai kuunnella uutisia levitää nähtävästi tahallaan.ja missä oppilaat ovat pyörineet viikonlopun aikana?tauti leviää jos on bussilla ajeleet myös viikon loppuna jotkajoutuivat garanteeniin. Vastuuta kuunelkaa uutisia tarkemmin jotka lomailee ulkomailla olis hyvä olla pois jos on maassa gorona a

 12. Sunnuntain tiedotteissa on kerrottu ettei koulun tilojen käytöstä aiheudu tartuntavaaraa. Aiemmin julkaistujen muun maailman tautitapauksia käsittelevien uutisjuttujen yhteydessä on kuitenkin kerrottu, että ko. Korona-virus on poikkeuksellisen sitkeä ja mm. säilyy pinnoilla poikkeuksellisen pitkään, jopa 8 vuorokautta. Tätä taustaa vasten tuntuu käsittämättömälle että nyt kerrotaan varmana tietona että Pitkäjärven tilojen käyttö ei aiheuta minkäänlaista tartuntavaaraa. Onko siis niin että tartuntavaaraa ei sataprosenttisella varmuudella ole vai että tartunta on erittäin epätodennäköinen? Näissä kun on melkoinen ero pohtiessa uskaltaako perheen eskari-/alakouluikäisiä viedä kyseisiin tiloihin harrastamaan alkavalla viikolla.

 13. Kuuluvatko raskaana olevat riskiryhmään koronaviruksen suhteen, kun ihan tavallisen kausi-influenssankin suhteen kuuluvat? Tähän en ole löytänyt mistään kunnon vastausta. Viruksen vaikutuksia sikiölle ei ainakaan tiedetä, tai ole tutkittu, sen verran tiedän.

 14. Kuinka suuri todennäköisyys altistuneen oppilaan on saada koronavirus? Entä hänen perheellään? Milloin Suomess aletaan puhua epidemiasta ja milloin pandemiasta?

 15. Mitäpä koululaisten Harrastuskaverit jne.. Ketju on valtava. Tässä ei ole opettaja kylläkään miettinyt asiaa pidempää..

 16. Onko raskaana olevat riskiryhmässä? Jos matkustaa bussissa altistuneiden koululaisten kanssa, kuinka suuri riski on saada tartunta?

 17. kaikki koulut ja päiväkodit aluksi kiinni 3 viikoksi,samoin punttisalit,uimahallit, hop lopit, kaupat. samoin kaikki muut yleiset paikat ja harrastus kerhot.
  työpaikat osa varmaan voi tehdä etänä. vaikka alkamaan viikon varotus ajalla.samoin matkustuskielto 3kk kaikkiin maihin.

 18. Olin lukevinani lehtijutun n.9-15.3, jossa kerrottiin veljeksistä, joista toinen karanteenissa Pitkäjärven koulun tartunnasta. Mistähän tuon jutun löytäisi, oliko teidän vai AL?

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.