Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Hälytystehtävien määrä kasvoi

Uutiset - 28.1.2013 kello 19.06

Hälytystehtävien määrä kasvoi viime vuonna Kangasalla hieman edellisvuoteen verrattuna. Yhteensä niitä oli 590, kun vuonna 2011 luku oli 569.

Rakennuspalojen määrä pysyi samana, kolmessatoista. Tulipalo vaati Kangasalla yhden kuolonuhrin.

Pirkanmaalla menehtyi yhteensä yhdeksän henkilöä tulipaloissa viime vuoden aikana. Menehtyneistä seitsemän oli miehiä, kaksi naisia. Uhrien keski-ikä oli kuusikymmentä vuotta.

Ensivastetehtäviä oli Kangasalla 13 enemmän kuin edellisvuonna, yhteensä 218. Avunantotehtävien lukumäärä kasvoi viidestä 28:aan vuoden aikana.

Pelastuslaitos hälytettiin liikenneonnettomuuksiin Kangasalla huomattavasti edellisvuotta useammin: vuonna 2011 tehtäviä oli 59 ja viime vuonna 91.

Vaikka muiden viranomaisten tilastoissa liikenneonnettomuudet ovat vähentyneet, pelastuslaitoksen tilastoissa niiden määrä kasvaa vuosittain.

Yksi selitys on se, että pelastuslaitos hälytetään usein onnettomuuspaikalle, vaikka välitöntä vaaraa ei ole, eikä tehtävä välttämättä kuuluisi pelastuslaitokselle.

Kokonaisuudessaan Pirkanmaan pelastuslaitoksen yksiköt lähtivät vuonna 2012 erilaisiin tehtäviin 32 kertaa vuorokaudessa; tehtäviä oli 11 617. Vuoteen 2011 verrattuna tehtävien määrä lisääntyi 239:llä.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös