Hämeen Rakennuskone vahvistaa asemaansa Lentolassa

0
Hämeen Rakennuskoneen uuden hallin harjakaisia vietetään tällä viikolla. Siellä nähdään myös Keijo Huotari, Sarita Huotari, Markus Mäkinen ja korkaamon työnjohtaja Tapio Ylinen.

Hämeen Rakennuskone saa jouluun mennessä käyttöönsä reilut tuhat neliötä uutta lämmintä hallitilaa. Lentolantielle vastapäätä nykyisiä HRK:n toimitiloja nousee korjaamohalli ja samalla myös katetun ulkotilan määrä lisääntyy.

Hallin rakentaa paikallinen yritys Tikirak.

Kun rakennusta tehdään konevuokraamon tarpeisiin, asioista ei puhuta pienessä mittakaavassa. Rakennuksessa on hyvä olla tarpeeksi korkeutta henkilö- ja tavarahissien sekä henkilönostimien määräaikaistarkastuksia varten. Lisäksi pihalle tarvitaan riittävästi tilaa rekkaliikenteelle.

Uuden rakennuksen myötä vapautuu lämmintä tilaa vuokraustoiminnalle.

– Kalustoamme vuokrataan ympäri vuoden, joten on tärkeää, että asiakas saa koneet ja laitteet saman tien käyttöön vaikka kesken kovimman talven, aluepäällikkö Markus Mäkinen kertoo.

Halli rakennettiin yrityksen tarpeisiin, mutta työntekijöitä kuunnellen.

– Henkilökunta oli mukana suunnittelusta lähtien. Olemme valmiita satsaamaan työskentelyolosuhteisiin ja työmukavuuteen, Mäkinen sanoo.

Yritys työllistää noin 130 henkilöä, joista reilut 30 työskentelee Lentolassa.

Hämeen Rakennuskoneella on kuusi toimipistettä: Kangasalla, Pirkkalassa, Tampereella, Hämeenlinnassa, Lahdessa ja Vantaalla. Yrityksen syntymäpaikka ja koti ovat vahvasti Kangasalla.

– Haluamme säilyttää pääpaikan Lentolassa. Uusi halli turvaa toimintaamme ja mahdollistaa sen kehittämisen, toimitusjohtaja Sarita Huotari sanoo.

Yritys on elänyt ja elää kasvun kautta.

– Toimipisteemme sijaitsevat suotuisilla paikoilla kasvukeskuksissa. Nykyisin myös pääkaupunkiseutu on meille erittäin merkittävä toiminta-alue, Huotari kertoo.

Hän uskoo, että rakennusalan heilahteluissa perheyritystä suojaavat joustavuus ja kyky tehdä tarvittaessa muutoksia nopeastikin.

Tuotepäällikkö Keijo Huotari lisää listaan hyvässä kunnossa olevat laitteet ja koneet.

– Investoimme kalustoon niin, että se on aina suhteellisen uutta. Konevuokraamon ykkösominaisuus on turvallisuuden takaaminen, hän sanoo.

Hämeen Rakennuskoneen asiakaskunta on laaja alkaen yksityishenkilöistä ja päätyen valtakunnallisiin rakennusalan yrityksiin. Tällä hetkellä vuokraamon logot näkyvät esimerkiksi Ratinassa sekä Kansi-Areenan ja raitiotien työmailla.

Toimitusjohtaja kertoo, että asiakkaat haluavat yhä useammin vuokralaitteet työmaalle valmiiksi asennettuina. Yrityksellä on oma työmaapalvelu, joka toteuttaa muun muassa rakentamisen aikaiseen lämmitykseen, kuivaukseen sekä pölynhallintaan toimivia ratkaisuja.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.