Hämeen Urheilugaalan palkintosateesta pari pisaraa myös Kangasalle

0
Jukolan viestin startti lähetti joukkueet metsään illan hämärtyessä.
Hämeen Urheilugaalassa kiitettiin Kangasalan Jukolan järjestäjiä hienolla tribuuttivideolla. Tämä kuva on viestin lähdöstä.

Hämeen Urheilugaalassa palkittiin perjantaina iso joukko urheilijoita, valmentajia ja urheilun muita toimijoita.

Palkittujen joukossa on Kangasalla asuva liikuntatutkija ja entinen maajoukkuehiihtäjä Kati Lehtonen.

Vaikka palkittujen joukossa ei muita kangasalalaisia tällä kertaa ollutkaan, oli yhdeksättä kertaa järjestetyssä Hämeen Urheilugaalassa muuta Kangasalaan liittyvää ohjelmaa. Siellä nimittäin esitettiin tribuuttivideo kiitokseksi onnistuneista Kangasalan Jukolan järjestelyistä.

Kati Lehtonen vastaanotti  Kauppaneuvos Kalle Kaiharin tukisäätiön myöntämän elämäntyöpalkinnon Puhalluskukka. Puhalluskukka palkinto luovutetaan naiselle, jolla on tai on ollut merkittävä panos urheilijana, valmentajana ja liikunnan edistäjänä.

Palkintoperusteluissa kerrottiin, että liikuntatieteiden tohtori Kati Lehtonen on entisenä maajoukkuehiihtäjänä ja MM-mitalistina kouluttautunut merkittäväksi liikunnan ja kansanterveyden tutkijaksi ja edistäjäksi.

Kati Lehtonen, silloin vielä Pulkkinen, hiihti Suomelle pronssia Trondheimin MM-hiihdoissa vuonna 1997 4 x 5 kilometrin viestissä yhdessä Riikka Sirviön, Tuulikki Pyykkösen ja Satu Salosen kanssa. Hän joutui lopettamaan uransa vain 23-vuotiaana terveysongelmien vuoksi.

Sittemmin hän on väitellyt liikuntatieteen tohtoriksi aiheenaan Muuttuvat rakenteet – staattiset verkostot: Suomalaisen liikunta- ja urheilujärjestelmän rakenteelliset muutokset 2008–2015.

Perjantaisessa juhlassa palkittiin vuoden 2019 onnistujia sekä liikunnan ja urheilun muita toimijoita.  Gaalan kunniavieraina olivat menestyneet urheilijat ja nuoret lupaukset, lisäkseen jaettiin tunnustusta ja kiitosta pitkään ja ansiokkaasti liikunnan ja urheilun eteen työtä tehneille valmentajille, toimijoille sekä muille taustavaikuttajille.

Gaalan järjesti Hämeen liikunta- ja urheilu yhteistyökumppaneinaan Suomen Jääkiekkoliitto Hämeen alue, Suomen Salibandyliitto, Suomen Voimisteluliitto Sydän-Suomen alue, TUL Tampereen piiri, Tampereen kaupunki, Varalan Urheiluopisto, Kauppaneuvos Kalle Kaiharin tukisäätiö sekä Tampereen Urheilun Edistämissäätiö.

Hämeen liikunta- ja urheilu palkitsi vuoden urheilijana nyrkkeilijä Mira Potkosen. Tampereen Urheilutoimittajien kerho puolestaan palkitsi Tampereen vuoden urheilijana jääkiekkoilija Kristian Kuuselan.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.