Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Hanna Laineella paras vertailuluku – Sonja Koto keräsi eniten ääniä

Eduskuntavaalien tulos on selvillä Pirkanmaan osalta, ja kaikki äänet laskettu. Pirkanmaan ääniharava oli sosiaalidemokraattisen puolueen Sanna Marin 19 087 äänellä. 

Uutiset - 14.4.2019 kello 23.47
Kangasalan Sanomat
Hanna Laineella paras vertailuluku – Sonja Koto keräsi eniten ääniä
Hanna Laine ja Sonja Koto menestyivät kangasalalaisista ehdokkaista vaaleissa parhaiten.

Marin sai Kangasaltakin huomattavan potin ääniä, yhteensä 841 ääntä.

Kangasalla parhaimman vertailuluvun saavutti demareiden Hanna Laine. Hän keräsi 2 596 ääntä, jolloin hänen vertailuluvukseen muodostui D'Hondtin menetelmällä 11 011. Laine on demareiden ensimmäinen varaedustaja Pirkanmaalla.

Laine kasvatti äänimääräänsä huomattavasti edellisiin eduskuntavaaleihin nähden. Tuolloin hänen äänimääränsä oli 1 781.

Kangasalalaisista ehdokkaista eniten ääniä keräsi vihreiden Sonja Koto. Hänen äänimääränsä oli 3 459 ja vertailulukunsa 9 284.

Kangasalan muiden ehdokkaiden äänimäärät olivat: keskustan Hanna Holma 1 998, perussuomalaisten Marko Törhönen 2 563, kokoomuksen Jussi Haavisto 2 199, kirstillisten Pekka Matilainen 803 ja Pentti Hietanen 802, vasemmiston Iikka Nikkinen 761, Liike Nytin Marjo Airosto 308 ja Maria Suoste 308, Kansalaispuolueen Tuula Komsi 97 ja Seitsemän tähden liikkeen Ville Ylimartimo 112.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös