Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Harjoituksista lähdetään hymyssä suin

Elinan kuoro sopii Valkeakoski-opiston esittelytekstin mukaan kaikille laulamisesta kiinnostuneille. Johtaja Elina Uimonen vahvistaa asian. – Tervetuloa te kaikki, jotka olette joskus haaveilleet laulamisesta. Pääsykoetta ei ole, ja seura on mainiota, hän mainostaa. Eila Riikonen istuu nakutetusti Uimosen määritelmään. Kangasalan Kuvataiteen Ystävien puheenjohtaja uskaltautui ensimmäistä kertaa kuoroharrastuksen pariin, koska opiston kurssin kynnys tuntui sopivan matalalta. Pohjana oli laulava lapsuuskoti ja kymppi todistuksessa. Sanna Hellstenin tausta on toisenlainen. Hänellä oli selkeä halu kehittyä laulajana. – Käyn opistossa laulutunneilla ja olen mukana jazzbändissä, mutta halusin vielä oppia stemmalaulua eli äänissä laulamista. Olen nyt saanut käyttää ääntäni sopraanona, toisena sopraanona ja alttona. Liikun tarpeen mukaan siihen ääneen, mitä tarvitaan, hän hymyilee. Kuorossa on tällä hetkellä kymmenkunta naista. Toinen mokoma mahtuisi mukaan, ja miehiä kaivataan.

Uutiset - 22.10.2016 kello 10.00
Kangasalan Sanomat
Harjoituksista lähdetään hymyssä suin
– Suomalainen humoreski, Karhunpeijaispolska, Lennä mun lempeni laulu ja Adiemus, Eila Riikonen ja Sanna Hellsten antavat esimerkkejä kuoron harjoittelemista kappaleista.

– Joukkoon voi liittyä koska vaan, vaikka kesken lukukauden. Jos hiemankin kiinnostaa, kannattaa tulla harjoituksiin kurkkaamaan, mitä teemme, Uimonen kehottaa.
Hän haluaa pitää harjoitukset elävinä käyttämällä esimerkiksi äänenavauksessa erilaisia tekniikoita. Uimonen myös sovittaa kappaleita mielellään juuri kullekin kuorolle sopivaksi.
– Arvostan ihmisiä, jotka vielä työpäivän jälkeen jaksavat lähteä harrastamaan. Tämä velvoittaa minua pitämään kuoroharjoitukset mielenkiintoisina.

Riikonen ja Hellsten ovat johtajansa metodeihin tyytyväisiä.
– Tutustumme kappaleisiin esimerkiksi taputtamalla rytmiä, lukemalla sanoja runotyyppisesti tai laulamalla ilman sanoja. Monet lähestymistavat ovat rikkaus, sillä ihmiset sisäistävät asioita eri tavalla, Hellsten pohtii.
Kuorolaisia miellyttää myös Uimosen tapa sovittaa kappaleita ilon kautta. Harjoituksista kuulemma poistutaan aina hymy huulilla.
Ohjelmisto koostuu pääosin populäärimusiikista ja kansanlauluista.
Kurssi on saanut lisätunteja, joten nyt harjoitukset kestävät kaksi tuntia kerrallaan. Marraskuussa on mahdollista pitää myös pienimuotoinen laululeiri.

Kuoron on tarkoitus vierailla vielä tämän vuoden puolella Kuntoutumiskeskus Apilassa.
– Ketään ei tietenkään pakoteta esiintymään, mutta kuoro on helppo askel kokeilla rajojaan. Olet siellä yksi ääni muiden joukossa, Hellman sanoo.   

Elinan kuoro harjoittelee keskiviikkoisin kello 18.30–20.30 Pikkolan koululla.
 
 


 

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös