Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Harjusta löytyi uusi sienilaji

Sieniretkeläiset löysivät toissa viikolla Suoramalta Isolukon luonnonsuojelualueella sienilajin, jota ei tiettävästi ole ennen Suomessa tavattu. Kangasalan kunnan ympäristönsuojelun ja Ekokumppanit Oy:n retkellä oppaina toimineet Eila Smolander ja Marja-Terttu Koskinen toimittivat harvinaisuuden sienikirjailija Lasse Kososen tutkittavaksi. – Minäkään en tunnistanut sitä heti. Tutkin sitä mikroskoopilla ja kävin läpi kirjallisuutta. Päädyin siihen, että sieni on mustatorvisienen pigmentitön muoto, Kosonen kertoo. Kalvakan oranssin sienen latinankielinen nimi on Crarellus konrad ii. Suomenkielistä nimeä sille ei ole. Sienen värittömyys on seuraus sienen geenistössä tapahtuneesta mutaatiosta. – Esiintyyhän meillä valkoisia sinivuokkojakin, Kosonen vertaa. Sieniasiantuntija Kosonen aikoo lähettää sienestä kuivanäytteen Luonnontieteelliseen museoon ja kirjoittaa siitä pienen jutun Sienilehteen.

Uutiset - 28.9.2017 kello 10.00
Kangasalan Sanomat
Harjusta löytyi uusi sienilaji
Pigmentitön mustatorvisieni on väriltään kalvakan oranssi. Sille ei ole suomenkielistä nimeä, koska sitä ei ole aiemmin löytynyt Suomesta.
Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös