Harvinainen kokoelman pyöriä myynnissä

0
Jommu Jussila esittelee armeijan polkupyörää, johon on mitä ilmeisimmin jälkikäteen tuunattu hirvimerkki. – Tämän pyörän ostajalle voin luvata pari hyvää kaatoa, hän hymyilee.

Tunnettu polkupyöräharrastaja Apo Uotila on lahjoittanut polkupyöräkokoelmansa nuorisotyön, eritoten Mopotallin hyväksi. Kerhon vastuuhenkilö, seurakunnan eritysnuorisotyönohjaaja Jommu Jussila on saanut valtuudet myydä pyörät ja niiden mukana tulleen runsaan rekvisiitan Mopokerhon hyväksi.

Lahjoitus on mittava; liki 50 pyörää, joiden joukossa on harvoin tarjolle tulevia, esimerkiksi puuvanteisia ja puulokasuojilla varustettuja ajopelejä.

– Pyörät on säilytetty hyvin. Voi sanoa, että ne ovat käyttöentisöityjä. Mopokerhossa voimme tehdä niihin tarvittaessa pientä fiksausta, Jussila sanoo.

– Kangasala haluaa profiloitua pyöräilykaupunkina. Nyt voin mainostaa, että ostamalla meiltä pyörän, pääsee ykkösketjuun, hän jatkaa.

Todellista nostalgiaa huokuvat myös lahjoituksen mukana tulleet pikkuesineet, kuten kauniissa Nokian laatikoissa olevat sisäkumit tai Narsku-lumiketjut. Karbidilamppuja on myynnissä useita, samoin esimerkiksi pinnaverkkoja, satulan päällisiä ja pyörän sarven tappeja.

Uotilan kokoelman satoa on aiemmin ollut esillä Museokeskus Vapriikissa.

– Muutama pyörä on nyt päätynyt Vehoniemen Automuseoon. Suutarisen Leila on luvannut nostaa ne ihailtavaksi katonrajaan, Jussila tietää.

Kangasalan Mopokerho on paikka, jossa nuoret pääsevät korjailemaan mopoja, polkupyöriä tai vaikka potkulautaa. Kunnostaa voi omaa kulkupeliä tai kerhon saamia lahjoituksia.

Aikuisten valvonnassa tytöt ja pojat pääsevät myös harjoittelemaan suljetulla alueella mopolla ajamista. Kangasalan pojat voittivat vastikään Ylöjärvellä järjestetyn mopoendurancen. Itse huolletulla mopolla tietenkin.

– Otamme mielellämme mukaan uusia nuoria. Sopii tulla Nikkarintielle ihan vain katsomaan, Jussila kannustaa.

Hänen lisäkseen pajan puuhamiehiä ovat Kangasalan Seudun 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Mikko Tahlo ja Kari Mäki. Mukana kuvioissa on myös moottoripyöräkerho Rento MC.

Lisätietoja myytävistä pyöristä ja rekvisiitasta antaa Jommu Jussila p. 040 309 8081, jorma.jussila@evl.fi.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.