Heidi Karves ilmoittautui hetken mielijohteesta mukaan Maajussille morsian -ohjelmaan: ”Olen tällainen räväkkä ekstrovertti, en mikään hidas hämäläinen”

0
Heidi Karves on mukana Maajussille morsian-ohjelman esittelyjaksossa. Syksyllä aljavalle 13:lle kaudella valitaan kahdeksasasta maajusissista neljä. Kuva:

Kultaistennoutajien kasvattaja Heidi Karves valvoi tammikuun pimeässä yössä synnyttävän koiran vierellä. Hän oli lukenut jo kaikki uutiset ja facebookissakin oli hiljaista, olihan yö.

Karves eksyi Maajussille morsian –ohjelman sivuille. Ohjelmaan haettiin uusia maajusseja, ja nopean toiminnan naisena Heidi Karves lähetti hakemuksen.

Tuotantoyhtiöstä tuli soitto ja tänään maanantaina Karves on mukana ohjelmassa, joka esittelee kahdeksan morsianta tai sulhasta etsivää maajussia.  Varsinaisesti ohjelma pyörii televisiossa syksyllä.

Kaikki kahdeksan maanantaina esteltävää maajussia eivät ole mukana lopullisessa ohjelmassa. Heistä karsitaan mukaan neljä. Kaikki kahdeksan saavat kuitenkin ehdokkaiden kirjeet luettavakseen.

Olen vitsaillut kavereille, että jonkun pitäisi mennä mukaan ohjelmaan. Ehkä olen itse tarpeeksi yllytyshullu, kun lähdin mukaan

Heidi Karves, Maajussille morsian-ohjelman ehdokas

Suinulassa asuva Heidi Karves, 51, kasvattaa kultaisianoutajia. Hän on valmistunut aikoinaan diplomi-insinööriksi, ja ehti työskennellä pitkään Nokialla. Kymmenkunta vuotta sitten hän palasi lapsuudenmaisemiin Kangasalle. Kennel-toiminnan lisäksi hän työskentelee myös perheyhtiössä.

Koirat ovat hänelle tuttuja jo lapsuudesta, sillä Heidin äiti on kasvattanut koiria jo 1970-luvulta saakka.

Tuttu ohjelma

Nykyään Suinulassa asuu parikymmentä koiraa ja koiranpentuja tilanteen mukaan. Lisäksi pihapiiristä löytyy lampaita, kanoja, kaneja ja viisi kissaa. Kissojen tehtävänä on pitää hiiret loitolla.

Heidi Karves on seurannut Maajussille morsian-ohjelmaa jo pitkään.

— Olen vitsaillut kavereille, että jonkun pitäisi mennä mukaan ohjelmaan. Ehkä olen itse tarpeeksi yllytyshullu, kun lähdin mukaan, Karves nauraa.

Karves on pulppuavan iloinen jopa puhelimessa. Hän kuitenkin hiljenee varsin tehokkaasti, kun pitäisi mainostaa itseään tuleville sulhasehdokkaille.

— Helpompi on sanoa, millaista ihmistä etsin, hän lopulta toteaa.

Vilkas ruotsinkielinen Kangasalta

Vahva itsetunto. Sellainen on hänellä itsellään, ja sellainen saisi mielellään olla myös mahdollisella ehdokkaalla. Pilkettä silmäkulmassa ja heittäytymiskykyä. Niitä löytyy Heidiltä, ja samoja ominaisuuksia hän toivoo myös mahdolliselta sulhaskokelaalta.  Ehdokkaan pitää myös osata nauraa itselleen, ei saa olla pipo tiukalla, mutta tervettä maalaisjärkeä saisi silti olla hommassa mukana.

— Olen tällainen räväkkä ekstrovertti, en mikään hidas hämäläinen. Äidinkieleni on ruotsi, joten minulle ei ole ongelma, jos mies puhuu ruotsia.

Heidi Karves pärjää yksinkin, sen hän on oppinut. Mutta joskus olisi mukava istua myöhään illalla ihailemassa tähtitaivaalla loistavaa kuuta toisen aikuisen vierellä. Heidi Karves on kolmen lapsen äiti. Lapsista kaksi nuorinta asuvat hänen kanssaan Kangasalla.

Yhteisten rentoutushetkien lisäksi hän kaipaa joskus kumppania arjen askareisiin. Eläimet, tila ja rakennukset kaipaavat milloin mitäkin puuhaa. On hetkiä ja tehtäviä, joihin tarvitaan enemmän kuin kaksi kättä. Miehellä ei siis saa olla peukalo keskellä kämmentä.

Vanhempien ja sisarusten reaktioista en vielä tiedä. Heille en ole kertonut asiasta.

Heidi Karves, Maajussille morsian-ohjelman ehdokas

— En edellytä, että meidän pitää asua yhdessä. Tai mistä sen tietää, miten asiat menevät. Minulle on iso kynnys muuttaa yhteen. Minun täytyy ottaa myös lapset huomioon, muistuttaa Karves.

Lasten reaktiot äidin osallistumiseen televisio-ohjelmaan olivat kahtalaiset. Vanhempi kotona asuvista innostui: kerrankin äidillä olisi elämässään muutakin kuin koirat. Nuorempi arveli äidin nolaavan heidät.

— Nyt he ovat positiivisella asenteella molemmat. Vanhempien ja sisarusten reaktioista en vielä tiedä. Heille en ole kertonut asiasta.

Nyt ehkä tieto kiirii heillekin. Esittelyjakso tulee ulos MTV3-kanavalta tänään maanantaina. Huhtikuussa maajussit saavat heille tulleet kirjeet luettavakseen ja syksyllä näemme, kuka kahdeksasta on mukana lopullisessa ohjelmassa, ja löytyykö se morsian tai sulhanen.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.