Henkilöstövähennykset osin uusiksi kunnassa

0

Valtuusto päätti talousarviokokouksessaan vähentää kunnasta 58 vakanssia suunnitelmakaudella 2015–17. Luku on viisi suurempi kuin oli alunperin esitetty.
Opetushenkilöstö jää vähennysten ulkopuolelle, koska kunta on päättänyt hakea valtiolta avustusta opetusryhmien pienentämiseksi.
Jos tuo avustus saadaan, opetusryhmiä ei voi näet suurentaa, opetustunteja vähentää – eikä opetuksesta säästää.

Uusi kohdennus

Kun valtuusto kumosi Lahdenkulman koulun, Kuhmalahden terveysaseman ja Suoraman kirjaston lakkauttamisaikeet, tavoitellut henkilöstösäästöt jäivät myös niiden osalta toteutumatta.
Kunnan henkilöstöjohtaja Eija Tetri-Lähde sanoo, että vastaavat vähennykset kohdistetaan nyt toisaalle, pääosin sivistyskeskuksen sekä sosiaali- ja terveyskeskuksen muihin toimintoihin.

Ensi vuonna 20

Pyrkimyksenä on, että suunnitelmajakson henkilöstösäästöihin päästään luonnollisen poistuman ja vapautuvien tehtävien täyttämättä jättämisen kautta.
Tavoitteeksi on asetettu, että vuonna 2015 kuntaväki vähenee 20 ja kahtena seuraavana vuonna 38 henkilöllä.
Miten nämä kohdentuvat, on Tetri-Lähteen mukaan paraikaa suunnittelun alla.
Vähennykset koskevat kaikkia palvelukeskuksia, ja niiden toimeenpano edellyttää niissä monenlaisia uudelleen järjestelyjä.

Vähennyksiä tehty jo

Tetri-Lähde huomauttaa, että henkilöstösäästöt eivät ole Kangasalla uusi asia, vaan niihin on ryhdytty jo aiemmin kunnan taloudellisen tilanteen heikennyttyä.
Tällä hetkellä kunnan palkkalistoilla on 190 työntekijää vähemmän kuin vuonna 2012. Henkilötyövuosissa mitattuna määrä on pudonnut yli sadalla.
Kuluvan vuoden tapaan kunta tarjoaa henkilöstölleen mahdollisuutta myös vapaaehtoiseen palkattomaan lomaan.
Niistä arvioidaan saatavan nyt 620 000 euron ja ensi vuonna 630 000 euron säästöt.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.