Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Herttualaan suunniteltu pakolaislasten yksikkö aukeaa joulukuun aikana

Suunnitelma Herttualaan perustettavasta alaikäisten turvapaikanhakijoiden yksiköstä toteutuu.

Uutiset - 8.12.2015 kello 13.29
Jarkko Hakala
Herttualaan suunniteltu pakolaislasten yksikkö aukeaa joulukuun aikana
Entiseen päiväkotiin muuttaa asumaan alaikäisiä turvapaikanhakijoita, jotka ovat saapuneet Suomeen ilman vanhempiaan.

Tamperelaisen hoivapalveluyrityksen Ahokodit Oy:n ryhmäkoti- ja tukiasumisyksikkö aloittaa toimintansa Herttualassa entisen päiväkodin tiloissa joulukuun aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Kangasalan Sanomat kertoi suunnitelmasta kuukausi sitten. 

Yksiköön muuttaa alaikäisiä turvapaikanhakijoita, jotka ovat saapuneet Suomeen ilman vanhempiaan. Ryhmäkodissa on 14 paikkaa alle 16-vuotiaille lapsille, ja tukiasumispaikkoja 16–17-vuotiaille nuorille on 30. 

Nuoria turvapaikanhakijoita aletaan sijoittaa Herttualaan heti kun tilat on saatu muutettua ryhmäkodille ja tukiasunnoille soveltuviksi. Järjestelyt alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseksi ovat parhaillaan käynnissä.

Kangasalla ryhmäkotia ja tukiasumisyksikköä ylläpitää Ahokoti Kangasala Oy, jonka Ahokodit Oy omistaa. Kaikki toiminnan kustannukset maksaa valtio. 

Ahokodit aikoo avata yksikölle oman Facebook-profiilin, jonka avulla kuntalaiset voivat halutessaan lahjoittaa nuorille leluja ja vaatteita tai esimerkiksi polkupyöriä ja pelivälineitä.

Yksikön asukkaat aloittanevat koulunkäynnin Kangasalla. Sitä ennen he kuitenkin osallistuvat perusopetukseen valmentavaan opetukseen, joka järjestetään Tampereella. 

Valmentavan opetuksen jälkeen nuoret siirtyvät ikäluokkiensa mukaisesti lähinnä Kangasalan yläkouluihin tai esimerkiksi ammatillisiin opintoihin.

Lähialueen asukkaille ja muille kiinnostuneille järjestetään asumisyksiköstä tiedotustilaisuus 14. joulukuuta klo 13.30–14.30 Kuohunsalissa osoitteessa Kirkkojärventie 4.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös