Koti Uutiset Herttualaan suunnitteilla ryhmä- ja tukiasumisyksikkö pakolaislapsille

  Herttualaan suunnitteilla ryhmä- ja tukiasumisyksikkö pakolaislapsille

  0
  Herttualan päiväkodin toiminta loppui näissä tiloissa vuonna 2014.

  Tamperelainen hoiva-alan perheyritys Ahokodit Oy suunnittelee Kangasalle Herttualan vanhan päiväkodin tiloihin ryhmä- ja tukiasumisyksikköä pakolaislapsille.

  Toimitusjohtaja Tuomo Ahonen kertoo, että kyseessä on noin 40-paikkainen yksikkö yksin maahan tulleille, alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Käytännössä he ovat yläkouluikäisiä tai vanhempia.

  – Suunnitelmat ovat pitkällä. Vielä emme ole kuitenkaan allekirjoittaneet tilasta vuokrasopimusta ja Migrin (maahanmuuttovirasto) kanssa on joitakin asioita kesken.

  – Pidän kuitenkin yksikön perustamista todennäköisenä, koska maassa on akuutti tarve tällaiselle. Parhaassa tapauksessa saamme toiminnan käyntiin joulukuun alkupuolella, Ahonen sanoo.

  Herttualan päiväkodin toiminta loppui vuonna 2014. Päiväkoti toimi entisissä Hämeen Sähkön tiloissa Herttualantien varrella.

  Mikäli Ahokotien suunnitelma toteutuu, entisen päiväkodin tiloihin tulee tukiasumistyyppisiä asuntoja 16–17-vuotiaille ja ryhmäkotimuotoinen asumisyksikkö alle 16-vuotiaille lapsille.

  Ahokodeille tämä on ensimmäinen pakolaisille suunnattu asumisyksikkö.

  Ahonen korostaa, että lasten ja nuorten ollessa kyseessä tällaisen yksikön toiminta perustuu lastensuojelulakiin. Se asettaa omat vaatimuksensa henkilöstömäärälle ja heidän osaamiselleen.

  Koska kyseessä on Ahokodeille uusi toimintamuoto, he joutuvat rekrytoimaan uutta henkilökuntaa.

  – Uskoisin, että tällä on työllistävä vaikutus myös Kangasalla. Rekrytointi käynnistyy lähipäivinä.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän