Hetki saadaan taas odotella Suvivirttä

0

Eilen se sitten alkoi, 188 päivän työurakka. Edessä on liki kymmenen kuukauden odotus, ennen kun taas pääsee kuulemaan Suvivirttä.

Kuluvan lukuvuoden aloitus oli Kangasalla sikäli erikoinen, että pulpetissa istutaan heti alkajaisiksi kokonainen viikko. Hyvin useinhan koulu aloitetaan keskellä viikkoa, jolloin se on eräänlainen harjoitusjakso tulevaan.

Täysillä jatkuva hellekesä ja koulunaloitus eivät ole paras mahdollinen yhdistelmä. Säätiedotus lupaa onneksi hyvää koulun ikkunasta haaveellisina ulos tuijottaville oppijoille. Kohta sataa, joten ei ulkona niin mukavaa olisikaan.

Ja hei, syysloma kurkistelee jo kahden kuukauden päässä, ja Kangasalla se on kokonaisen viikon mittainen.

Oppivelvollisuusuransa aloitti Kangasalla tänä vuonna noin 340 ekaluokkalaista. Jos kaikki sujuu hyvin, yhdeksän vuoden kuluttua he siirtyvät intomielisinä mieleisiinsä jatko-opintoihin.

Elämä ei kuitenkaan aina suju odotetusti, ja niitä tilanteita turvaamaan Kangasalla on olemassa perusopetuksen lisäopetusvuosi eli niin sanottu kymppiluokka.

Ylimääräinen vuosi on tarkoitettu niille peruskoulunsa päättäneille nuorille, joille toisen asteen oppilaitoksen ovet eivät avautuneet.

Tänä syksynä kymppiluokka ottaa hoteisiinsa kuusi nuorta. Kaikki osapuolet toivovat, että ensi keväänä suunnitelmat ovat valmiimmat.

Koko Pirkanmaan alueella ekaluokkalaisia lähti nyt koulutielle reilut 5 600, mikä on yli 200 oppilasta enemmän kuin viime syksynä.

Lapsen kyky liikkua uudessa ympäristössä kehittyy ainoastaan ajan myötä.

Sisä-Suomen poliisi kampanjoikin koulujen alkaessa osuvalla teemalla: varotko sinä koululaisia vai täytyykö koululaisen varoa sinua. Poliisi muistuttaa, että lapsi liikenteessä on aina varoitusmerkki. Vaikka vanhemmat kuinka olisivat teroittaneet päähän liikennesääntöjä, on aina otettava huomioon se, että lapsi saattaa käyttäytyä arvaamattomasti.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.