Hevosvoimat liikkeellä Kangasalla

0
Perinteinen Rautalankaa ja jenkkirautoja -tapahtuma houkutteli Mobiliaan runsaasti autoilijoita ja ihmettelijöitä.

Useampikin kirkonkylällä liikkunut saattoi hieraista silmiään, kun sekä ratsuväki, että jenkkiautot valtasivat keskustan lauantaina.
Ratsuväkipäivän paraati toi hevosruodut Pro Patria -kilvelle aamupäivällä. Hevostelu jatkui Herttualan tallilla, missä pidettiin eskadroonien ratsastusnäytös. Tänä vuonna ratsuväkeä nokittamassa oli ratsastuskoulun poniratsukot, jotka myös esiintyivät vuoden 1928 sulkeisjärjestyksen mukaisesti.
Niin hevoset kuin ponitkin selvisivät sulkeisista mallikkaasti. Näytöksen ohessa Herttualan ratsastuskoulun omistaja Janne Kurkinen kertoi yleisölle suomalaisen ratsuväen historiasta ja lopuksi hevosia ja poneja pääsi myös taputtelemaan.

Kauramoottoreiden esitellessä taitojaan oli Mobiliaan jo kerääntynyt aimo annos hevosvoimaa Rautalankaa ja jenkkiautoja -tapahtuman merkeissä. Hyvissä ajoin piknik-paikkansa oli lunastanut Hausjärveltä saapunut perhe Vanne. Kyytipelinä toimi Cadillac Eldorado vuosimallia 1971.
– Tänne on hieno reitti ajella ja paikkakin on kaunis, Sami kertoo.
– Ja ilma on aika ratkaiseva, kun avoautolla kuljetaan. Tosin huivi pitää olla päässä, jotta tukkatyyli ei vallan pääse vaihtumaan, Sari sanoo.
Mukaan Mobilian reissulle on myös houkuteltu poika Joel sekä perhetuttu Hessu Vainio.
Pitkän linjan Cadillac-harrastajat kuvailevat cruisingin olevan heille jo elämäntapa. Myös kaksipyöräiset kiinnostavat ja välillä auto vaihtuukin Harley-Davidsoniin.
Mobiliassa nautittiin kiiltävän kromin lisäksi musiikista ja tankotanssiesityksestä. Illan päätti cruising, joka kulki keskustan kautta kohti Tamperetta.

 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.