Hietasen siskokset kilpailevat Voice of Finlandissa perjantaina

0
Iina Hietanen valitsi kilpailukappaleekseen laulun, jota ei ole päässyt aiemmin esittämään, mutta jonka tyylilaji on lähellä hänen sydäntään. Kuva: Nelonen Media

Perjantai-iltana nähtävässä Voice of Finlandin jaksossa on kangasalalaisille todellista jännitettävää, sillä ohjelmassa kilpailee peräti kaksi oman kylän tyttöä.
Muusikkovanhempiensa Pentti ja Heini Hietasen jalanjäljissä kulkevat Roosa ja Iina kisaavat samassa jaksossa, pääseekö jompi kumpi vai pääsevätkö molemmat jatkoon.
Siskokset kertovat, että he eivät lähteneen ohjelmaan kilpailemaan keskenään, vaan päinvastoin toisesta on suurta tukea.

Iina, 23, ja Roosa, 21, Hietanen Kangasalta kilpailevat perjantaina Nelosen ohjelmassa Voice of Finland. Silloin ratkeaa, pääsevätkö sisarukset jonkun kuluvan kauden tähtivalmentajan Michael Monroen­, Olli Lindholmin, Tarja Turusen tai Redraman jatko-oppiin.
Rohkeat tytöt päättivät yhteistuumin lähteä kilpailuun samana vuonna.
– Teemme kaiken muutenkin yhdessä, olemme kuin paita ja peppu. Tällä hetkellä asummekin saman katon alla, Roosa kertoo.
Siskosten vanhemmat, musiikin ammattilaiset Heini ja Pentti Hietanen kannustivat sydämestään tyttäriä osallistumaan kisaan.
– He tukevat meitä kaikessa. Myös muissakin päätöksissä kuin musiikkiin liittyvissä. Meitä ei ole koskaan tuupattu tai painostettu alalle, päinvastoin äiti ja isä huomauttavat joskus, että musiikin oheen kannattaisi hankkia toinen mieluisa ammatti, Iina sanoo.

Osallistuminen Voice of Finlandiin oli molemmille todella positiivinen kokemus.
Tuotantotiimi piti osallistujista hyvää huolta. Itse ei tarvinnut stressata, missä pitäisi olla ja mihin aikaan. Laulajien välillä ei ollut havaittavissa ikävää kilpailuhenkeä, vaan toisille toivottiin vilpittömästi menestystä.
– Siellä syntyi suorastaan ystävyyssuhteita.
Tytöt eivät saa paljastaa kilpailukappaleitaan, mutta voivat kertoa valintaperusteistaan.
Iina valitsi haastavan kappleen, jota hän ei normaalisti esitä. Se edustaa tyylilajia, jollaista hän haluaisi ohjelmistoonsa.
Roosa puolestaan kilpailee laululla, joka on hänen vahvaa osaamistaan ja entuudestaan tuttu.

Iina ja Roosa pohtivat tällä hetkellä molemmat, mitä tulevaisuudelta haluavat.
Iinalla on takanaan musiikkiteatteriopintoja Lahden ammattikorkeakoulussa, ja hän suunnittelee jatkavansa niitä Tampereella.
Myös Roosa on opiskellut vuoden verran musiikkiteatteria Suomen Teatteriopistossa.
Kumpikin on tullut opintojen myötä siihen tulokseen, että heidän sydämensä sykkii nimenomaan musiikille. Teatteri tulee mahdollisesti vasta sen jälkeen.
Opinnoista on kuitenkin ollut suurta hyötyä.
– Opettajamme Jouni Leikkosen lempilause oli: moka on lahja. Se on ollut äärimmäisen itsekrittiselle minälleni hyvä opetus. Kappaleen tulkitseminen vahvistuu, kun ei kaiken aikaa tavoittele teknistä täydellisyyttä, Iina tietää nyt.
Roosalle tähdentyi opintojen myötä, että hän syttyy erityisesti musiikista.
– Persoonani tulee parhaiten esiin laulaessa. Laulaminen on jopa helpompaa kuin puhuminen, hän hymyilee.
Muusikkoperheen kasvatit ovat kuunnelleet vanhempien neuvoja ottaa käyttöön myös suunnitelma B eli opiskella päivätyö.
Eläinkuiskaajaksikin kutsuttu Roosa arvelee, että hänen ammattinsa sattaa löytyä eläinten parista.

The Voice of Finland Nelosella perjantaina 29.1. kello 20.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.