Hildan Tuvassa on lupa esittää toiveita

0
Hely Hoikkala vietti Hildan Tuvan yksivuotissynttäreitä yhdessä tyttärensä Roswithan kanssa.

Ikäihmisten tehostetun palveluasumisen yksikkö  Hildan Tupa vietti jo yksivuotissynttäreitään.
Koti täyttyi juhlavieraiksi kutsutuista omaisista ja yhteistyökumppaneista. Myös Tähtirannan lapset kävivät onnittelemassa Mikevan yksikköä. Taitavat lapset esittivät Paljon Onnea -kappaleen myös englannin ja ranskan kielillä kitaran soidessa taustalla.
Hoivakodin ja Tähtirannan välinen yhteistyö on ollut kuluneen vuoden aikana tiivistä. Lapset ovat käyneet virpomassa ja esittämässä lauluja ja leikkejä hoivakodin asukkaille. 

Palvelukodin päällikkö Katri Saartila kertasi puheenvuorossaan kuluneen vuoden tapahtumia ja painotti, kuinka hyvä ja turvallinen olo on tärkeää niin asukkaalle kuin omaiselle. 
Saartila on työskennellyt Hildan Tuvassa vuoden alusta lähtien.
– Tyytyväisyyskyselymme tulokset viestivät, että asukkaiden, omaisten ja henkilökunnan välille on syntynyt luottamus. Asukkaita ja omaisia kuunnellaan, olkaa toiveissanne aktiivisia, hän kehotti.
Palvelukodin asukkaan omainen Roswitha Hoikkala kertoi, kuinka tärkeänä pitää yksikön rauhallista sijaintia.
– Maalaismaisema talon ympärillä tuo kodikkuuden tuntua. Yhdessä tasossa toimiminen  on vanhusten kannalta käytännöllinen ratkaisu. Yksikkö on mielestämme sopivan kokoinen ja täällä on sopiva määrä asukkaita, hän totesi.

Hoikkala kannusti puheessaan omaisia olemaan aktiivisia, rohkeita ja osallistuvia. 
– Minulle on syntynyt mielikuva, että jonakin päivänä saatan olla itse täällä asukkaana. Tämä seikkahan koskee meitä kaikkia, myös hoitajia.
– Meidän kaikkien kannattaakin pysähtyä aika-ajoin miettimään, millaisen elämänkaaren loppupuolen tahtoisimme itsellemme, Hoikkala rohkaisi.
Hän antoi puheessaan kiitosta henkilökunnalle. 
– Tuvan henkilökunnasta aistii aitoa välittämistä ja kohtaamista. Asukkaat ovat talon sydän. Ilo ja hymy välittyvät, ja myös rakentavat palautteet otetaan huomioon.
Juhlapäivänä töissä ollut henkilökunta vastasi kehuihin todeten, että töihin on aina kiva tulla ja asukkaat ovat ihania.
Tunnelmaan yhtyi myös lähihoitajaopiskelija Minna Aho.      
– Hildan Tuvassa myös alan opiskelijat kohdataan ammattitaitoisesti ja välittäen.
– Aluksi jännitti, miten selviän iäkkäiden muistisairaiden kanssa, mutta asukkaat ja ohjaajat ovat ottaneet minut hyvin vastaan, Aho kertoi.

Tea Sillanpää

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.