Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Hildan Tuvassa on lupa esittää toiveita

Ikäihmisten tehostetun palveluasumisen yksikkö  Hildan Tupa vietti jo yksivuotissynttäreitään. Koti täyttyi juhlavieraiksi kutsutuista omaisista ja yhteistyökumppaneista. Myös Tähtirannan lapset kävivät onnittelemassa Mikevan yksikköä. Taitavat lapset esittivät Paljon Onnea -kappaleen myös englannin ja ranskan kielillä kitaran soidessa taustalla. Hoivakodin ja Tähtirannan välinen yhteistyö on ollut kuluneen vuoden aikana tiivistä. Lapset ovat käyneet virpomassa ja esittämässä lauluja ja leikkejä hoivakodin asukkaille. 

Uutiset - 23.9.2017 kello 10.00
Kangasalan Sanomat
Hildan Tuvassa on lupa esittää toiveita
Hely Hoikkala vietti Hildan Tuvan yksivuotissynttäreitä yhdessä tyttärensä Roswithan kanssa.

Palvelukodin päällikkö Katri Saartila kertasi puheenvuorossaan kuluneen vuoden tapahtumia ja painotti, kuinka hyvä ja turvallinen olo on tärkeää niin asukkaalle kuin omaiselle. 
Saartila on työskennellyt Hildan Tuvassa vuoden alusta lähtien.
– Tyytyväisyyskyselymme tulokset viestivät, että asukkaiden, omaisten ja henkilökunnan välille on syntynyt luottamus. Asukkaita ja omaisia kuunnellaan, olkaa toiveissanne aktiivisia, hän kehotti.
Palvelukodin asukkaan omainen Roswitha Hoikkala kertoi, kuinka tärkeänä pitää yksikön rauhallista sijaintia.
– Maalaismaisema talon ympärillä tuo kodikkuuden tuntua. Yhdessä tasossa toimiminen  on vanhusten kannalta käytännöllinen ratkaisu. Yksikkö on mielestämme sopivan kokoinen ja täällä on sopiva määrä asukkaita, hän totesi.

Hoikkala kannusti puheessaan omaisia olemaan aktiivisia, rohkeita ja osallistuvia. 
– Minulle on syntynyt mielikuva, että jonakin päivänä saatan olla itse täällä asukkaana. Tämä seikkahan koskee meitä kaikkia, myös hoitajia.
– Meidän kaikkien kannattaakin pysähtyä aika-ajoin miettimään, millaisen elämänkaaren loppupuolen tahtoisimme itsellemme, Hoikkala rohkaisi.
Hän antoi puheessaan kiitosta henkilökunnalle. 
– Tuvan henkilökunnasta aistii aitoa välittämistä ja kohtaamista. Asukkaat ovat talon sydän. Ilo ja hymy välittyvät, ja myös rakentavat palautteet otetaan huomioon.
Juhlapäivänä töissä ollut henkilökunta vastasi kehuihin todeten, että töihin on aina kiva tulla ja asukkaat ovat ihania.
Tunnelmaan yhtyi myös lähihoitajaopiskelija Minna Aho.      
– Hildan Tuvassa myös alan opiskelijat kohdataan ammattitaitoisesti ja välittäen.
– Aluksi jännitti, miten selviän iäkkäiden muistisairaiden kanssa, mutta asukkaat ja ohjaajat ovat ottaneet minut hyvin vastaan, Aho kertoi.

Tea Sillanpää

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös