Historia kirjoittuu arjen tuoksinassa

0

Vaatimattomuus kaunistaa. Hyvä kello kauas kantaa. Vaikeneminen on kultaa. Vanhan kansan viisauksilla ei nykymaailmassa pitkälle pötkitä. Omien kykyjen valjastamiseen ja paljastamiseen riittää kanavia liiankin kanssa – myös kaikkinaisella kyvyttömyydelläkin voi tahkota runsaasti julkisuutta ja ehkä jonkin verran rahaakin.
Itseni tavoin moni päätyy historian kirjoihin puolivahingossa. En vielä keväällä aavistanut, että kirjoitan Kangasalan Sano­mien tällä tietoa viimeisen perjantainumerossa julkaistavan pääkirjoituksen.
Ensi viikosta alkaen Kangasalan Sanomat alkaa ilmestyä kerran viikossa, keskiviikkoisin.

Paikalliseksi uutis- ja ilmoituskanavaksi perustettu Kangasalan Sanomat täyttää parin vuoden päästä 100 vuotta. Suurimman osan tuosta ajasta – 63 vuotta – lehti on ilmestynyt kerran viikossa.
Nyt päättyvä kaksipäiväisyyden jakso alkoi kesäkuussa 1981 kokeiluna, joka vakinaistettiin vuotta myöhemmin.
Kaikille meille nykyisille lehdentekijöille yksipäiväistyminen merkitsee tervetullutta uudistusta. Uskomme sen ansiosta pystyvämme tuottamaan entistäkin laadukkaampaan ja monipuolisempaa sisältöä kaikkiin julkaisukanaviimme.

Maailman kangasalalaisin media ei synny ja pysy hengissä vain toimituksen omin aivoituksin ja ideoin. Jokainen juttuvinkki on tervetullut. Kaikki palaute on tarpeen, jotta pystymme petraamaan otettamme.
Yksipäiväistyminen tuo väistämättä muutoksia myös lehtemme rakenteeseen ja ulkoasuunkin. Riemunkirjavan kikkailun sijasta ohjenuoramme on selkeys ja helppolukuisuus.
Ensi keskiviikkona ilmestyvä lehti on uuden alku, yhteisen keskustelun käynnistäjä. Otamme kiitollisina vastaan perustellut mielipiteet ja kehitysehdotukset.
Emme tee lehteä itsellemme vaan lukijoidemme ja ilmoitusasiak­kaidemme tarpeisiin.

Uudistunutta lehteä koskevaa palautetta voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen toimitus@kangasalansanomat.fi. Toimitukseen voi myös poiketa kertomaan näkemyksiään – muustakin kuin lehtemme yksipäiväistymisestä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.