Hoitotyö on sujunut toistaiseksi ongelmitta

1
Hoitotyö on sujunut toistaiseksi normaalisti Kangasalan terveyskeskuksessa. Lähihoitaja Niina Kantonen saatteli Eino Tammisen kävelylle vuodeosaston käytäville torstaina.

Sosiaali- ja terveysalan ylityö- ja vuoronvaihtokielto ei ole toistaiseksi hankaloittanut Kangasalan terveyskeskuksen ja Valkeakosken sairaalan toimintaa. Tilanne voi kuitenkin muuttua nopeastikin.

Työtaistelun alkaminen ei ole vielä näkynyt Kangasalan terveyskeskuksen hoitotyössä. Vuorot pyörivät normaalisti, eikä esimerkiksi merkittävää ylityöpainetta ole juuri tällä hetkellä.

Työntekijöiden äkilliset sairastumiset aiheuttavat aina tarpeen vuorojen paikkauksiin ja tilapäisjärjestelyihin. Yksittäisten poissaolojen paikkaaminen yleensä onnistuu.

– Jos jokin epidemia veisi suuremman joukon hoitohenkilöstöä sairaslistalle, olisimme jo hankalassa tilanteessa ilman ylitöiden tuomaa joustoa, arvioi osastonhoitaja Ulla Mäkinen.

Valkeakosken sairaala on perusterveydenhoidon yksiköitä herkempi työtaistelun vaikutuksille. Työt olivat sujuneet keskiviikkoon mennessä osapuilleen normaaliin tapaan.

– Olemme saaneet toistaiseksi kaikkiin vuoroihin riittävästi henkilöstöä. Elämme kuitenkin päivä kerrallaan, eikä seuraavan päivän tilannetta ole mahdollista ennustaa, kertoo sairaalan johtaja Juha Alanko.

Erikoissairaanhoidon alueella saattaa jo yksittäisen erityisosaajan poissaolo olla merkittävä ongelma. Paikkaaminen edellyttää usein sitä, että toinen osaaja pystyy tekemään ylitöitä.

Useisiin samanaikaisiin poissaoloihin johtava laajempi epidemia saattaisi pakottaa palvelujen tilapäiseen supistamiseen.

Uutta sopimusta kunta-alan työehdoista ei syntynyt ainakaan keskiviikkoon mennessä. Neuvottelut jatkuvat tänään torstaina.

1 kommentti

  1. Tämä nyt ei liity niin tähän aiheeseen, mutta vuoden takainen tapahtuma jätti minuun niin suuren jäljen, että taas tänä vuonna kun sairastuin flunssaan niin muisto siitä laittoi kirjoittamaan. Sairastuin, kuin salama kirkkaalta taivaalta ja kuume nousi. Pelkäsin että tukehdun ja sain 112 sanottua,että tukehdun justiinsa. Olin yksin kotona ja oli myöhäistä ja pimeää. Ketään ei missään. Kun ambulanssi saapui, niin kotiini tuli kaksi ylimielistä naishoitajaa, jotka kylmästi ilmoittivat, että mene Valkeakoskelle taksilla ja sinulla on vissiin päässä vikaa. Valvoin sen yön ja aamulla pääsin kuin ihmeenkautta terveyskeskukseen, jossa todettiin keuhkokuume. Muutaman päivän päästä luin IS: stä kuinka julkkis oli kiidätetty keuhkokuumeessa sairaalaan.No, ei kannattaisi olla köyhä ja kipeä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.