Honkasen Puutarhalla ovat tänään menossa uuden, koko perheen elokuvan kuvaukset

0
Ohjaaja Marja Pyykkö antaa ohjeita keijutytölle.

Kangasalan kaupungilta eläkkeelle jäänyt Markku Koreasalo on avustanut ja ollut pienissä rooleissa monissa tunnetuissa kotimaisissa elokuvissa ja sarjoissa. Lisäksi hänet on voinut bongata monista mainoksista.

– Viitisenkymmentä projektia tulee täyteen, Koreasalo laskeskelee.

Miehen tuorein avustuskeikka oli aamupäivällä Honkasen Puutarhalla Kangasalla, jossa kuvataan tämän päivän ajan uutta koko perheen lastenelokuvaa.  

– Tästä en ottanut mitään pientä roolia, hän kertoo.

Työnimellä Sihja kulkeva elokuva on tarina omalaatuisen keijun ja yksinäisen kaupunkilaispojan ystävyydestä ja seikkailusta.

Elokuvan ohjaja Marja Pyykkö kertoo, että Honkasen Puutarha valikoitui kuvauslokaatioksi monesta syystä.

Ensinnäkin yksi käsikirjoituksen keskeisistä hahmoista työskentelee kasvien parissa. Toiseksi valintaan vaikuttivat tekniset asiat: Honkasen Puutarha on tavallista kukkakauppaa visuaalisempi ja persoonallisempi miljöö, eikä se sijaitse aivan isojen pääteiden melussa.

Puutarha isoine organisoituine kasvihuoneineen sopii luonteeltaan elokuvaan, jossa käsitelleen kaaoksen ja järjestyksen välistä suhdetta.

– Luontoja ja kasveja rakastetaan, mutta ne laitetaan järjestykseen ja linjakkaasti. Täällä kasvihuoneilla se toteutuu, Pyykkö kertoo.

Markku Koreasalo on avustanut monissa elokuvissa ja televisiosarjoissa.

Honkasen Puutarhan yrittäjän Olli Lähdekorven mukaan syyskuun alku on hyvää aikaa kuvata puutarhalla elokuvaa, koska kiireinen kesäsesonki on päättynyt, mutta syyskukkia ei vielä osteta urakalla.

– Minä suostun aina kaikenlaiseen, hän naurahtaa.

Kuvausryhmä ja näyttelijät eivät hääränneet Honkasen Puutarhalla ensimmäistä kertaa. Siellä on kuvattu aikaisemmin nimittäin pariakin tunnettua televisiosarjaa, Kummelia ja Metsolat-draamaa.

Tuffi Films paljastaa uuden elokuvan yksityiskohdat, kuten aikuisnäyttelijöiden nimet, vasta syyskuun loppupuolella.

Pyykkö kertoo kuitenkin, että elokuva käsittelee juonitasolla luonnon ja kaupungin suhdetta. Lisäksi elokuvan keskiössä on päähenkilöiden välinen ystävyys ja se, miten erilaisilla ominaisuuksilla varustetut ihmiset voivat oppia tulemaan toimeen itsensä kanssa ja olemaan ystäviä.

Ohjaaja haluaa, että myös lapset saavat kokea kielteiseksi miellettyjä tunteita, kuten surua ja vihaa.

– Lapsille voisi rohkeammin näyttää maailmaa, sitä ei tarvitse aikuisen katseella alkaa söpöstelemään, Pyykkö toteaa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.