Hopeajuhlat kruunasivat kauden

0
LP Kangasalan hopeinen joukkue. Kuva: Jyri Kivimäki

Suomen parhaasta naisten lentopallojoukkueesta ei lopulta ollut lainkaan epäselvyyttä. Salossa pelatussa neljännessä finaaliottelussa Viesti oli pitelemätön ja nappasi kultamitalit antamatta LP Kangasalle erääkään. Sinetti salolaisten hienolle kaudelle tuli lukemin 3–0 (25–15, 25–10, 25–18).

Salon Viesti oli tavoilleen tyypillisesti kiven kova, se myönsivät kangasalalaisetkin.

– Pelasimme ensimmäisen erän hyvin, ja saimme silti vain 15 pistettä. Toinen erä oli ohierä ja lipsahti viestille, mutta hienosti saimme pitkällä erätauolla taas itsemme kasattua. Vastassa oli kuitenkin lähes kansainvälisen tason syöttö, LP Kangasalan rivit jättävä päävalmentaja Tuomas Alatalo totesi ottelun jälkeen.

– Lähdimme erään sillä asenteella, että meillä ei ole mitään hävittävää. Täysillä, ja nauttien, Daniela Öhman valotti pitkän erätauon tapahtumia.

Kolmas erä olikin selvästi ottelun tasaisin. LP Kangasala rimpuili vain muutaman pisteen salolaisia perässä aina tekniselle aikalisälle asti, mutta sen jälkeen seitsenkertainen Suomen mestari osoitti rutiininsa. Kangasalalaisten tehokkaimpien pelaajien Liisa Hurskaisen (8/+3) ja Chantale Riddlen (8/+1) hetkittäiset välähdykset eivät auttaneet, vaan emännät saivat mustissa paidoissa pelanneet vieraat näyttämään statisteilta.

– Viesti on monipuolinen joukkue, jolta onnistui tänään kaikki. Se käytti koko arsenaaliaan, kapteeni Hurskainen kuvaili vastustajan otteita.

Osa LP Kangasalan tytöistä pyyhki ottelun jälkeen kyyneleitä silmäkulmistaan, mutta päällimmäisen pettymyksen jälkeen hopea tuntui siltä, miltä sen kuuluikin – voitetulta.

– Totta kai olisimme halunneet voittaa edes yhden pelin. Mutta kun katsoo alkukautta, niin tästä saavutuksesta pitää olla iloinen, Hurskainen muistutti.

Alatalo oli kapteeninsa kanssa samoilla linjoilla kauden odotuksista, ja epäili mitalin maistuvan paremmalta muutaman päivän jälkeen. Neljään selkäsaunaan kun ei kukaan halua kauttaan päättää.

LP Kangasala tiedottaa ensikauden valmentajakuvioista alkavalla viikolla. Tulevan päävalmentajan taustalla häärii tuttu mies – Ismo Tahvanainen.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.