Koti Pääkirjoitus Hotelli pitäisi saada rakenteille

  Hotelli pitäisi saada rakenteille

  0

  Linja-autoaseman ja Myllystenpohjantien alueen kaavaluonnoksessa on varattu paikka myös uudelle hotellille. Hotelli sijoittuisi uimahallin kylkeen ja tukeutuisi Kuohun palveluihin. Jopa kahdeksankerroksisessa hotellirakennuksessa olisi myös asuntoja.

  Hotellitoiminnan kannattavuutta Kangasalla on epäilty, koska Tampere monipuolisine tarjontoineen on lähellä. Uuden hotellin menestymisen mahdollisuuksia verrataan usein myös Urkuhotellin lopettamiseen. Jos silläkin oli kannattavuusongelmia, niin miten uusi ja kallis majoitusratkaisu pärjäisi paremmin.

  Kukaan tuskin väittää, että uusikaan hotelli olisi kultakaivos. Hotelleissa saa suurkaupunkien keskustoissakin majoittua aamiaisineen kahden hengen porukalla alle satasella. Siitä ei jää mitenkään laskien ruhtinaallista osinkoa omistajalle.

  Kangasalan hotelli voisi silti olla tulevaisuudessa myös kannattava. Esimerkiksi Tampereen seudulla vierailevista turisti- ja liikematkailijoista ainakin osa haluaisi majoittua muualle kuin ison kaupungin keskustahotelleihin.

  Lähes viihdekylpylän veroinen Kuohu ja pian rakennettava kulttuuritalo sekä Kimmo Pyykkö museo tukisivat Kangasalan hotellin toimintaa. Lähellä on myös tie- ja liikennemuseo ja monta muuta nähtävää.

  Jos majoittujille järjestettäisiin muitakin palveluita, kuten mahdollisuuksia eräretkiin vaikkapa ratsain, voisi perustulo olla koossa. Monet matkailua tukevat oheispalvelut valitettavasti puuttuvat Kangasalta tai ovat lähinnä harrastusyrittämistä.

  Linja-autoaseman ja Myllystenpohjantien uudisrakentaminen voi viedä vielä vuosia. Sen ei kuitenkaan pitäisi olla esteenä hotelli-asuinkerrostalon rakentamiselle. Päinvastoin sen aloittaminen pikaisesti voisi vauhdittaa koko korttelin uudistamista.

  Tampereen seutukunta ei ole millään tavoin taantuvaa aluetta, ei myöskään Kangasala. Taloudellinen alamäkikin päättyy aikanaan ja nousukiito alkaa jälleen. Ennen sitä pitäisi hotelli saada valmiiksi. Sen paikka on keskustassa.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän