Hotelli vahvassa myötätuulessa

0

Hotellin saaminen Kangasalle on nyt lähempänä kuin koskaan. Kunnanhallitus käsitteli asiaa maanantaina ja päätti hyväksyä yhteistyösopimuksen kiinteistökehitysyhtiö Capital Fiven kanssa.
Uimahallin viereen suunnitellaan rakennusta, johon tulee hotelli, liiketiloja ja asuntoja. Rakennuksesta tulee suora yhteys uimahalliin.
Piakkoin allekirjoitettava sopimus on voimassa enintään vuoden 2018 loppuun saakka. Sitä ennen kaavoitusprosessi täytyy saada kunnialla maaliin, jotta rakennustyö voi alkaa.

Uimahallin, Kangasala-talon ja uuden hotellin on tarkoitus muodostaa kokonaisuus, jonka toiminnot täydentävät toisiaan.
Riittävän majoituskapasiteetin saaminen Kangasalan keskustaan on elintärkeää erityisesti Kangasala-talon kehittymisen kannalta.
Talon tiloille olisi varmasti kysyntää esimerkiksi kokouskäytössä. Koko päivän kestävään kokoukseen liittyy usein kuitenkin iltatilaisuus, josta halutaan kävellä omin jaloin yöpuulle jonnekin lähelle.
Petipaikkoja ei tarvita satoja. Usein sanotaan, että yksi bussilastillinen pitää saada majoitettua. Tähän mittapuuhun on helppo uskoa.

Myös pysäköintipulmiin on löytymässä uusi ratkaisu uimahallin alueelle nousevasta parkkitalosta. Parkkitalot eivät yleensä ole katukuvan kaunistuksia, mutta talosta pitää silti rohjeta tehdä riittävän suuri, jotta se palvelee myös alueen tulevaa rakentamista.
Maanalaisten pysäköintitilojen rakentaminen on kallista ja se nostaa asuntojen neliöhintoja, koska parkkiruudusta ei Kangasalan tapaisessa kunnassa voi periä määräänsä enempää rahaa. Siksi on löydyttävä maanpäällisiä, edullisempia ratkaisuja.  
Samalla hinnalla tulevasta parkkitalosta voi suunnitella kauniin ja innovatiivisilla ratkaisulla sitä voi mahdollisesti käyttää muuhunkin kuin pysäköintiin. Se on mielikuvituksesta kiinni!

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.