Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Hotellille etsitään nyt uutta vetäjää – rakentaja uskoo, että toimija löydetään

Huhut, joiden mukaan Kangasalan hotellihanke olisi haudattu kaikessa hiljaisuudessa, ovat Lehto Asunnot Oy:n hankejohtajan Joona Palorannan mukaan vahvasti liioiteltuja.

Uutiset - 14.11.2018 kello 11.56
Kangasalan Sanomat | Tuula Ruusumaa
 Hotellille etsitään nyt uutta vetäjää – rakentaja uskoo, että toimija löydetään
Kangasalan kymmenkerroksinen maamerkki, uimahalli Kuohun viereen nouseva uusi asuin- ja liiketalo on saavuttanut harjakorkeuden.

– Neuvottelemme parhaillaan kahden eri toimijan kanssa. Uskomme, että operaattorin nimi voidaan kertoa viimeistään alkuvuodesta, Paloranta toteaa.

Se on totta, että hotellin ja ravintolan muodostama kokonaisuus ei ole enää kangasalalaisen Pekka Palosaaren hanke. Kangasalalaiset tuntevat Palosaaren muun muassa Urku-hotellin omistajana.

Palosaari oli yhteistyökumppaneidensa kanssa mukana uuden hotellin suunnittelussa hankekehityksen alkuvaiheesta lähtien. Palosaaren mukaan yksityisen lääkäriaseman Johanneksen Klinikan vetäytyminen kokonaisuudesta oli hänen suunnittelemalleen hankkeelle merkittävä takaisku.

Johanneksen Klinikka aikoi perustaa taloon lääkäriaseman ja  hoiva-asuntokokonaisuuden, jossa olisi ollut erityisesti ikääntyville ihmisille suunniteltuja asuntoja.

Nyt lääkäriasemalle etsitään uusia tiloja toisaalta Kangasalta, ja yhtiö on luopunut hoiva-asuntojen suunnittelusta.

Kaupungin ja Lehdon välisessä maanvuokraussopimuksessa todetaan, että taloon on rakennettava vähintään 40 hotellihuonetta. Tuon, kuten muidenkin vuokrausehtojen laiminlyömisestä on asetettu sopimussakko.

Tällä hetkellä hotellille on varattu kaksi kerrosta eli 34 huonetta. Palorannan mukaan lisää tilaa on järjestettävissä, mutta lopullisen määrän ratkaisee lopulta hotellitoimijan omat toiveet.

Taloon on suunniteltu myös satapaikkaista ravintolaa. Palorannan mukaan on mahdollista, että tuo tila vuokrataan omana kokonaisuutenaan erilliselle ravintolayrittäjälle.

Palorannan mukaan kiinnostus asuntoja kohtaan ollut jopa yllättävän kovaa.

– Sijainti uimahallin kupeessa keskustassa on varmasti merkittävin asia.

Talo pyritään saamaan valmiiksi alkukesään mennessä, jolloin se palvelisi myös Kangasalan Jukola-vieraiden tarpeita.

– Olisihan se mahtava aloitus myös hotellille, Paloranta pohtii.

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

14.11.2018 kello 12.24
KaivurijussiIlmoita
Muistelisin joskus lukeneeni, että Kaupungin ja rakennusliikkeen sopimus velvottaisi rakentamaan hotellikäyttöön SOVELTUVIA huoneita. Saatan muistaa väärinkin...
14.11.2018 kello 21.52
Suuri puhallusIlmoita
Olivatko hotelli, lääkärikeskus ja hoiva-asunnot peitetarinoita? Rakennusliike vie hyväuskoisia poliitikkoja ja virkamiehiä kuin pässiä narussa.
15.11.2018 kello 23.06
RautapaitaIlmoita
Jos jukolanvietiin hotelli ei ole käytössä, on aikataulu pahasti pielessä. Sen jälkeen taitaa ollakin vähän niin ja näin koko homma.
~
Takaisin ylös