Hotellin rakentaminen alkaa jo kevään aikana

0
Hotellin länsipääty sijoittuu uimahallin nykyisen polkupyöräkatoksen tuntumaan. Hotellin ja uimahallin välille tulee yhdyskäytävä.

Kangasala saa hotellinsa. Hanke on sopijaosapuolten allekirjoitusten jälkeen valmis aloitettavaksi, sillä kunnanhallitus hyväksyi perjantaina hotellin rakentamisen mahdollistavan asemakaavan. Valtuusto vahvistanee kaavapäätöksen 11.9. kokouksessaan.
Hanketta vetäneen Lehto Group Oyj:n hankejohtaja Taavetti Kärkkäinen arvelee, että rakennustyöt käynnistyvät ensi kevään aikana.

Kymmenkerroksinen uudisrakennus nousee uimahallin naapuriin, Lahdentien varteen. Hotelli ottaa haltuunsa kerrokset kaksi ja kolme, kerrokset 4–10 varataan asuinhuoneistoiksi. Huonetilojen lisäksi katutasoon rakennetaan liiketiloja.
Kärkkäinen kertoo, että rakennukseen tulee kaikkiaan 120 huoneistoa, joista hotellin käyttöön osoitetaan noin kolmannes.
Kymppikerros on muita kerroksia pienempi, ja se poikkeaa niistä myös rakenteeltaan ja huoneistojakaumaltaan. Sinne on suunnitteilla vain 4–5 huoneistoa, ja ne ovat kooltaan muita huoneistoja suurempia ja näyttävämpiä.
Hotellin yhteyteen sijoitetaan lounas- ja iltaravintola, joka palvelee asiakkaiden lisäksi talon asukkaita ja kaikkia kuntalaisia. Hotellia ja ravintolaa pyörittää yksi ja sama, suurten ketjujen ulkopuolinen toimija.

Hotellin sijainti kuntakeskustassa, uimahallin ja Kangasala-talon naapurissa, on Kärkkäisestä ihanteellinen. Kaikki kolme tukevat toisiaan ja hyötyvät toistensa palveluista. Hotellista uimahalliin on välitön yhteys, ja kulku hotellista Kangasala-taloon on lyhyt ja esteetön.
Kunnan kannalta hotellin nouseminen on ensiarvoisen tärkeätä, sillä se vankistaa osaltaan kuntakeskustan vetovoimaa, jolle uimahalli ja Kangasala-talo ovat osaltaan luoneet pohjaa. Hotellirakennus on kuntaytimeen pitkään tavoitellun liike- ja kulttuuriakselin eteläinen, näyttävä päätepiste.
Hotellin valmistuttua uimahallikorttelin pysäköinti jäsennetään uudelleen. Pintapaikkoja jää vain kourallinen, ja ne varataan ensisijaisesti vammaisille ja julkiselle saattoliikenteelle.
Hotelli- ja uimahalliasiakkaiden sekä kuntakeskustassa asioivien tarvitsemat autopaikat on kaavan mukaan tarkoituksenmukaisinta osoittaa pysäköintitalosta, joka sijoitetaan hotellin ja hautausmaan väliin.
Taloon tulee 300 paikkaa neljään tasoon, joista yksi on maanalainen. Rakentamispäätöstä talosta ei ole tehty.

Hotellin rakentamista vetävä Lehto Group ei ole Kangasalla uusi tulokas. Konsernin alayhtiöistä Rakennusliike Lehto Oy saneerasi Vatialan veturitallin vuonna 2014 Vatialan kirjastoksi, ja Rakennuskartio rakensi vuotta myöhemmin sen naapuriin nousseen kerrostalon.
Hotellin lisäksi kuntakeskustassa on samanaikaisesti vireillä muitakin rakennushankkeita. Uimahallia laajennetaan läntisestä, Tampereentiehen rajoittuvasta päädystään, ja Hartelan pitkään hupullaan ollut kerrostalotyömaa polkaistaan jälleen käyntiin.
Myös linja-autoaseman korttelissa tartutaan toimeen. SSR Länsi-Suomi aloittaa nykyisen kiinteistön purkutyöt vuoden vaihteen jälkeen.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.