Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Hotellitalon paalutustyö kestää maaliskuun loppuun asti

Uimahallin viereen nousevan kerrostalon paalutustyö jatkuu maalis-huhtikuun vaihteeseen saakka.

Uutiset - 16.3.2018 kello 8.00
Kangasalan Sanomat / Juha Jäntti
Hotellitalon paalutustyö kestää maaliskuun loppuun asti
Uimahallin viereen nousevan kerrostalon perustusten alle tulee noin 270 paalua.

Rakentaja valvoo halliin ja läheiseen liiketaloon sijoitetuilla mittalaitteilla, että paalutuksen aiheuttama tärinä pysyy sallituissa rajoissa.

Asuntoja sekä hotelli- ja liiketiloja sisältävän kerrostalon pohjan paalutus alkoi helmikuun lopulla. Paalutuskone junttaa alueelle reilun kuukauden aikana kaikkiaan noin 270 paalua.

Lehto Asunnot Oy toteuttaa paalutustyön viranomaisten kirjallisen luvan mukaisesti ja yhdessä muiden osapuolten kanssa sovituilla pelisäännöillä.

Sallittu työaika on päivittäin kello 7–20.

– Urakoitsija joutuu tekemään paalutustyössä pitkiä päiviä, jotta koko rakennushanke pysyy aikataulussaan, Lehto Asunnot Oy:n vastaava työnjohtaja Tuomas Paananen toteaa.

Paalutus on välttämätön osa kerrostalojen perustuksiin liittyviä töitä aina, kun maaperä ei ole tarpeeksi kantava ilman lisätukea.

Paalujen junttaaminen maahan tuottaa väistämättä lähiympäristöönsä melua ja tärinää.

– Lehto Asunnot noudattaa paalutustyössä kokeneen pohjarakennesuunnittelijan ohjeita. Työn suunnittelijat ovat ottaneet huomioon perustamisolosuhteet ja lähellä sijaitsevat kiinteistöt, sanoo hankejohtaja Taavetti Kärkkäinen.

Rakennusyhtiö on käyttänyt ulkopuolisen asiantuntijayrityksen palveluja tärinävaikutusten arviointiin ennakolta. Yritys vastaa myös tärinäarvojen seurannasta, jonka tarkoituksena on varmistaa työn turvallinen toteutus.

Uimahalli on meneillään olevan paalutustyön naapurina pääasiallinen seurattava kohde.

– Olemme ottaneet hallin läheisyyden huomioon asiaan kuuluvalla vakavuudella, Kärkkäinen painottaa.

Lue lisää meneillään olevasta paalutustyöstä 14.3.2018 ilmestyneestä numerostamme:

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös