Koti Uutiset Hovimiljöössä soi myös räppi

  Hovimiljöössä soi myös räppi

  0
  Magnuksella eli Juho Lahdelmalla on suojeleva ote Martinaan, jota näyttelee Liina-Lotta Hakamäki. Kuva | Samu Toivonen

  Liina-Lotta Hakamäki, Juho Lahdelma ja Pekka Pantsu nousevat torstaina muiden esiintyjien keralla Kangasala-talon lavalle näyttämään, mitä kaikkea kaksituntinen fantasiamusikaali Hullu prinssi pitää sisällään.

  Kyseessä on kantaesitys, joten vain tekijät tietävät, mitä on luvassa. Musikaalin toteuttavat teatterin ammattilaiset ja lukiolaiset yhdessä. Oman lisänsä tarinaan tuo, että näyttelijät ovat saaneet kehittää roolihahmoaan haluamaansa suuntaan.

  Musikaalissa lukiolaistyttö Martina Meri pääsee unen kautta Turun hoviin herttua Juhanan häihin. Hänen oppaanaan toimii prinssi Magnus Vaasa.

  Lavalla nähdään myös mielenkiintoinen persoona Kirjuri Finne.

  – Vaikka etunimeä ei mainita, yhteyksiä oikeaan, Kangasallekin tärkeään historialliseen henkilöön löytyy, roolia vetävä Pekka paljastaa.

  Hän onkin saanut luoda hahmolleen vahvan taustatarinan, miksi Finne on mukana musikaalin tapahtumapaikassa ja -ajassa.

  Liina-Lotta ja Juho myöntävät, että produktion valmistamisessa on ollut paljon työtä.

  – Tämä on kuitenkin ollut mahdottoman kivaa ja voimaannuttavaa, Martinan roolissa nähtävä Liina-Lotta luonnehtii.

  Martina on 2000-luvun tasa-arvoa vaaliva nuori nainen, jolta ei puutu temperamenttia. Tämän luonteenpiirteen Liina-Lotta on tuonut hamoon itseltään.

  Magnuksen viittaan pukeutuva Juho kiittää myös työryhmää ja sanoo, että on hienoa olla mukana luomassa täysin uutta esitystä.

  Hänen pitää roolissaan eläytyä vanhemman herrasmiehen nahkoihin, sillä Magnuksen rooli vaatii sivistynyttä käytöstä ja prinssin elkeitä.

  Juho kiinnostui musikaalista heti, kun kuuli musiikinopettaja Maija Koskenalustan soittamia demoja.

  – Esityksessä on mahtavia duoja, joita on hieno päästä laulamaan.

  Myös Pekka kehuu musiikkia.

  – Kappaleet ovat paitsi mieleenpainuvia ja mukaansa tempaavia myös miellyttäviä esittää ja kuunnella. On yllättävää, miten 1500-luvulle sijoittuvaan fantasiamusikaaliin on pystytty täysin luontevasti sisällyttämään muun muassa räppiä.

  Martina on esityksen johtava henkilö, joten Liina-Lotta on käytännössä lavalla koko musikaalin ajan. Hänellä on jo vahvaa esiintymiskokemusta muun muassa Annie ja Sound of Music -musikaaleista.

  Myös Pekka on kerryttänyt kokemusta paitsi teatterin lavalla myös viulunsoittajana. Juho puolestaan on esiintynyt koulun bändin kanssa, mutta ei ole aikaisemmin näytellyt. Nyt ensi-illan kynnyksellä fiilis on odottavan jännittävä.

  Hullu prinssi -musikaalin kantaesitys on torstaina 17.1. kello 19 Kangasala-talossa.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän