Huijarit kalastelevat rahaa ja pankkitunnuksia Kangasalla

0

Sisä-Suomen poliisi on vastaanottanut viime päivien aikana kolme rikosilmoitusta, joissa varttuneita asianomistajia on yritetty huijata puhelimitse.

Rikolliset ovat ottaneet puhelimitse yhteyttä asianomistajiin ja esiintyneet sukulaisina, tuttavina tai pankin turvallisuushenkilöinä.

Tällä verukkeella he ovat kyselleet talossa mahdollisesti olevista arvoesineistä, asianomistajan pankkitunnuksista tai ovat pyytäneet suoraan rahaa. Ilmoitetut teot ovat kohdistuneet Kangasalla ja Orivedellä asuviin henkilöihin.

Tiedossa olevat teot ovat tapahtuneet 17.–20. joulukuuta. Puheluita on tullut sekä yö- että päiväaikaan. Uhrit ovat olleet iäkkäitä naisia.

Poliisi muistuttaa, että aidot pankit tai viranomaistahot eivät koskaan kysele tunnistautumiseen tai maksuvälineisiin liittyviä tietoja puhelimitse.

Pankkitunnuksia, pin-koodeja tai maksuvälineisiin liittyviä tietoja koskeviin kyselyihin ei tule koskaan vastata eikä muitakaan tietoja tule ilmoittaa.

Jos saa vastaavan puhelun, puhelin on suljettava ja varmistettava tarvittaessa vastasoitolla puhelun aiheellisuus. Petollisista puheluista on syytä tehdä rikosilmoitus.

Poliisi tutkii mainittuja tekoja petoksina tai niiden yrityksinä. Rikosilmoituksen voi tehdä verkkolomakkeella tai henkilökohtaisella käynnillä poliisiasemalla.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.