Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Huijarit kalastelevat rahaa ja pankkitunnuksia Kangasalla

Sisä-Suomen poliisi on vastaanottanut viime päivien aikana kolme rikosilmoitusta, joissa varttuneita asianomistajia on yritetty huijata puhelimitse.

Uutiset - 21.12.2016 kello 14.28
Kangasalan Sanomat
Huijarit kalastelevat rahaa ja pankkitunnuksia Kangasalla

Rikolliset ovat ottaneet puhelimitse yhteyttä asianomistajiin ja esiintyneet sukulaisina, tuttavina tai pankin turvallisuushenkilöinä.

Tällä verukkeella he ovat kyselleet talossa mahdollisesti olevista arvoesineistä, asianomistajan pankkitunnuksista tai ovat pyytäneet suoraan rahaa. Ilmoitetut teot ovat kohdistuneet Kangasalla ja Orivedellä asuviin henkilöihin.

Tiedossa olevat teot ovat tapahtuneet 17.–20. joulukuuta. Puheluita on tullut sekä yö- että päiväaikaan. Uhrit ovat olleet iäkkäitä naisia.

Poliisi muistuttaa, että aidot pankit tai viranomaistahot eivät koskaan kysele tunnistautumiseen tai maksuvälineisiin liittyviä tietoja puhelimitse.

Pankkitunnuksia, pin-koodeja tai maksuvälineisiin liittyviä tietoja koskeviin kyselyihin ei tule koskaan vastata eikä muitakaan tietoja tule ilmoittaa.

Jos saa vastaavan puhelun, puhelin on suljettava ja varmistettava tarvittaessa vastasoitolla puhelun aiheellisuus. Petollisista puheluista on syytä tehdä rikosilmoitus.

Poliisi tutkii mainittuja tekoja petoksina tai niiden yrityksinä. Rikosilmoituksen voi tehdä verkkolomakkeella tai henkilökohtaisella käynnillä poliisiasemalla.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös