Huima summa hyvään tarkoitukseen

0
Kotkapaidat (vas.) Eetu Alhainen, Joonas Lehtonen, Kasper Kahila ja Niklas Myllynen esittelivät Hipulle TaYS:in pienoismallia.

Kisa-Eaglesin edustusjoukkue Kotkat toimitti Iso päivä­­­­ -hyväntekeväisyystempauksella keräämänsä 10 010 euron potin tiistaina Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.
Eagles-tiimi ei toiminut sairaalan hyväntekijänä ensimmäistä kertaa. Viime vuonna se lahjoitti lasten syöpäosastolle 2 500 euroa.
Tänä vuonna muhkea summa koottiin joulukuun alussa pelatun Kiekko-Ahma-pelin sarjaottelun lipputuotoista. Summa lahjoitettiin sairaalalle lyhentämättömänä.

Edustusjoukkueen pelaaja-valmentaja, Kasper Kahila, kertoi, että hallissa oli pelin aikana yli 500 katsojaa. Kakkosdivisioonan ottelua oli markkinoitu sosiaalisessa mediassa muutamaa kuukautta ennen varsinaista mittelöä.
– Tänä vuonna saimme mukaan myös yrityksiä. Ilman heitä näin suuri summa ei varmaankaan olisi ollut mahdollinen, Kahila selvensi.
Tempauksen alullepanija, Kotkien manageri Juha Kivelä, kertoi olevansa lopputulokseen hyvin tyytyväinen.
– Se osoittaa, että luottamus meitä kohtaan on kasvanut. Uskotaan siihen, että ohjaamme rahat juuri sinne, mihin sanomme niiden menevän.

Kahila ja joukkuetoveri Joonas Lehtonen kiittelivät vuolaasti myös Eagles-organisaation aktiivisia taustajoukkoja.
– Sillä saralla olemme ylivertaisia sarjassamme, Lehtonen hymyili.
Neljän raamikkaan kiekkomiehen lisäksi sekin luovutusta saapui seuraamaan 4-vuotias Hippu-tyttö.
Vastasyntyneiden teho-osasto kävi reippaalle neitoselle tutuksi jo varhain, sillä Hippu syntyi noin 600 gramman painoisena keskosena.
Tytön äiti, Satu Virtanen, antoi tunnustusta lahjoitukselle. Hän liikuttui muistellessaan tyttärensä alkutaivalta, päivystämistä keskoskaapin vieressä ja lapsen ympärillä risteileviä johtoja ja letkuja.
– Vastasyntyneiden teholla hoitajat opettavat ja huolehtivat. Heiltä saa tukea sellaisen pienen piuhapaketin kanssa toimimiseen.

– Olemme tietenkin sairaalan näkökulmasta erittäin otettuja ja kiitollisia. Lahjoitusvarat ovat meille hyvin tärkeitä ja katsomme tarkasti, miten niitä käytetään, totesi ylihoitaja Tarja Heino-Tolonen.
Heino-Tolosen mukaan lahjoituksia voidaan suunnata lasten ja perheiden viihtyvyyden parantamiseen sekä toisinaan erilaisiin laitehankintoihin.
– Sillä on myös erittäin suuri merkitys, kuinka lahjoittaja haluaa varoja käytettävän.
Kotkat tahtoi, että lahjoitus ohjataan vastasyntyneiden teho-osastolle, muttei esittänyt tarkempia varojen käyttöön liittyviä vaatimuksia.
– Olisi tietenkin hienoa, mikäli sillä voisi rahoittaa esimerkiksi keskoskaapin hankintaa, Kivelä totesi.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.