Huippulaadun visuaalista tekemistä

0
Tero Hakala

Ennen puuliiterin virkaa toimittanut omakotitalon piharakennus kätkee sisälleen studion, jossa Tero Hakala tekee visuaalisiataikojaan. Hakalan yhden miehen yritys Studio Pelisalmi Oy tuottaa huip­pulaatuista kuvamateriaalia asiakkaiden monipuolisiin tarpeisiin Kangasalan Majaalahdesta käsin.

– Ajatus yrittäjyydestä oli pyörinyt mielessäni jo jonkin aikaa, mutta syttyi kunnolla Nokian suurten YT-neuvotteluiden aikaan vuonna 2011. Perustin yrityksen samana vuonna lopetettuani työt Nokian visualisoijana ja käyttöliittymäsuunnittelijana. Liityin myös BNI-verkostoon, josta olen saanut hur­jasti apua ja tukea yrittäjyydessäni, Hakala kertoo.

Maaseudun rauha oman kotitalon piharakennuksessa takaa yksityisyrittäjälle mukavat oltavat. Ku­kaan ei ole häiritsemässä, ja työntekoa voi tauottaa välillä ruohoa leikkaamalla tai lumealuomalla – pienen ulkoilun jälkeen ajatus juoksee taas terävämmin.

Koko paketti kerralla

Omaksi ilokseen aiemmin valokuvannut Hakala ottaa nyt asiakkaiden tarpeisiin upeita valokuvia ja videoita, jopa neljä kertaa Full HD -laatua korkeammalla 4K-tarkkuudella. Studio Pelisalmen laajaan tarjontaan kuuluu myös muunmuassa 3D-mallinnusta ja animointia, web-sivujen tekoa sekä graa­fista suunnittelua.

– Asiakkainani on esimerkiksi yrityksiä, jotka tarvitsevat apua still- ja videokuvauksessa, kuvien ja videoiden editoinnissa, web-sivujen rakentamisessa tai vaikkapa bannereiden teossa. Studio Peli­salmelta saa koko visuaalisen paketin niin halutessaan, Hakala luettelee.

– Toisinaan kuvaan myös juhlia ja tapahtumia yksityishenkilöiden tarpeisiin.

Ketteryyttä ja vahvoja näkemyksiä

Hakala mainitsee vahvuudekseen kokemuksen tuoman ketteryyden sekä taidon kuunnella herkällä korvalla, mitä asiakas haluaa. Yrittäjältä löytyykin vahvoja näkemyksiä siitä, miten asiakkaan tarjoa­maa tuotetta tai palvelua voisi visualisoida parhaiten.

– Tärkeintä on miettiä, millaisilla visuaalisilla ratkaisuilla asiakkaan kassan saisi kilisemään kaikkein tehokkaimmin. Siksi tässä työssä täytyy olla luova – ja ajoittain rohkeakin, Hakala sanoo.

Oma juttu paras juttu

Huimaa vauhtia kehittyvä teknologia asettaa tiettyjä vaatimuksia myös visuaalisella alalla työsken­televälle yrittäjälle. Alalla on pakko pysyä ajan hermolla ja pystyä kehittämään laitteiston lisäksi myös omaa osaamistaan.

– Alati uudistuva teknologia tuo jatkuvasti markkinoille uusia työkaluja, joita minäkin voin työssäni hyödyntää. Silti kaikkea ei tietenkään voi, eikä tarvitse, osata. Olemme nykyisten asiakkaideni kanssa olleet iloisia, kun olemme löytäneet toinen toisemme. Näin ollen minä aion tehdä jatkossakin hyvin niitä juttuja, joita parhaiten osaan, Hakala kertoo.

Valokuvalla suomalaisten juhlapöytiin

Ja hyvin Hakala on omia juttujaan tehnytkin. Uran yksi tähänastisista huippuhetkistä koitti viime vuonna, kun yrittäjän ottama joutsenkuva pääsi koristamaan Suomen satavuotisjuhlavuoden nimik­kokuohuviininetikettiä. Bernard-Massard Kuulea Extra Dry -kuoharia kilisteltiin monien suomalais­ten juhlapöydässä Suomi 100 -teemalla.

Hakalan ottama joutsenkuva muuntautui näin yhdeksi suomalaisuuden symboliksi. Ei huonosti kangasalalaiselta yksityisyrittäjältä.

Kuulea Joutsen
Tero Hakalan joutsenkuva pääsi koristamaan Suomen satavuotisjuhlavuoden nimik­kokuohuviininetikettiä.

STUDIO PELISALMI OY
Tero Hakala
tero@studiopelisalmi.fi
050 483 5411
Majaalahdentie 22
36270 Kangasala
www.studiopelisalmi.fi

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.