Huippupassari tarttui LP Kangasalan verkkoon – seura aikoo hankkia tulevaksi kaudeksi vain yhden ulkomaalaisvahvistuksen

0
Katja Kykmäaho on LP Kangasalan tuore hankinta. Kuva: Lentopalloliitto

LP Kangasala pääsi nopeasti sinuiksi vallitsevan koronatilanteen kanssa ja käänsi jo katseensa seuraavaan liigakauteen. 

Arttu Keräsen luotsaama joukkue aikoo jatkaa syksyllä siitä pisteestä mihin se tänä keväänä jäi. 

– Uskon vahvasti, että pystymme tappelemaan Suomen mestaruudesta, Keränen vakuutti. 

Kangasala on aloittanut tulevan ryhmän kokoamisen ripeästi ja räväkästi. 

Ensimmäiseksi hankittiin huippupassari. Maajoukkueympyröissä ja kansainvälisillä kentillä karaistunut Katja Kylmäaho pyörittää jatkossa Kangasalan peliä entuudestaan tutun Emmi Jalosen kanssa. 

Kylmäahon hankinta sopii erinomaisesti seuran kotimaistamisstrategiaan. Tämä linjapäätös tehtiin jo ennen kuin koronasta tiedettiin mitään. 

Hämeenlinnasta siirtyvä Kylmäaho on tällä hetkellä Suomen selkeä kakkospassari heti Euroopan kentillä loistavan Kaisa Alangon jälkeen. 

– Katjan hankintaa pohdittiin jo vuosi sitten – ja nyt hän oli meille selkeä ykkösvaihtoehto. Olen todella tyytyväinen, kun neuvottelut etenivät maaliin asti, Keränen iloitsi. 

Oulunsalon Vasaman kasvatti täyttää ensi viikolla 26 vuotta. Liigaura alkoi Woman Volleyssa kaudella 2012–13. Sitä seurasi neljän vuoden mitalijakso Hämeenlinnassa. Tämän jälkeen hän hankki kansainvälistä kokemusta saksalaisesta Münsteristä (2017–18) ja sveitsiläisestä Luganosta (2018–19). 

Viime vuosi huipentui Turkin EM-lopputurnaukseen. 

– Katja on kentällä johtava pelaaja, kuten passarin kuuluukin olla. Hän hallitsee nopeatempoiset passit ja taktisen pelaamisen, Keränen kuvaili.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Emmi Jalonen kuului LP Kangasalan kokoonpanoon jo päättyneellä kaudella. Kuva: Pertti Flinck

Emmi Jalonen, 20, kuului jo viime kaudella Kangasalan vahvuuteen ja esiintyi edukseen tuuratessaan amerikkalaista Caila Stapletonia. 

– Halusimme pitää Emmin ilman muuta. Häneltä löytyy paljon potentiaalia. Viime kausi todisti, että hän pystyy hyppäämään kentälle milloin tahansa ja hoitamaan pelejä. Ei puhuta missään tapauksessa statistista, vaan tulevasta maajoukkuepassarista, Keränen innostui. 

Kangasala aikoo pestata tulevaksi kaudeksi vain yhden ulkomaalaisvahvistuksen. Suurella todennäköisyydellä hankinta tehdään hakkurin paikalle. 

Valmistautumisjakson aikataulu on vielä täysin auki koronan takia. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Kangasalan treenit olisivat alkaneet toukokuun viimeisellä viikolla, mutta tämä ei toteudu missään tapauksessa. 

– Olen rakentanut kolme eri suunnitelmaa. Ensimmäinen lähtee liikkeelle kesäkuun alusta (tuskin toteutuu), toinen juhannuksen jälkeen ja kolmas heinäkuun loppupuolelta. Etenemme täysin hallituksen määräysten ja suositusten mukaan, Keränen painotti. 

Pelaajat ovat jo aloitelleet fysiikkatreenejä. 

– He tekevät niitä täysin omatoimisesti, Keränen painotti.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.