Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Hulahulaa, suunnistustaitoja ja keppariesteitä – Mini-Jukola liikuttaa lapsiperheitä

Leimausradalla osallistujat pääsevät kisaamaan aikaa vastaan. Emitti pitää leimata radan jokaisella tötteröllä mahdollisimman nopeasti. Maalissa on pääte, joka tulostaa ajan. Ollaan Mini-Jukolassa, jossa osallistujat keräävät passiinsa leimoja erilaisilta toimintapisteiltä. Kangasalan varhaiskasvatuksen järjestämä lasten ja vanhempien yhteinen tapahtuma korvaa tänä keväänä päiväkotien kevätjuhlat.

Uutiset - 9.5.2019 kello 14.00
Kangasalan Sanomat
Hulahulaa, suunnistustaitoja ja keppariesteitä – Mini-Jukola liikuttaa lapsiperheitä
Ilona Saraste onnistuu pyörittämään kolmea rengasta yhtä aikaa.

Riia Röyhkiö suorittaa leimausradan aikaan yksi minuutti ja kymmenen sekuntia. Se on kova suoritus ensikertalaiselta. Myös kisajännitys on sen verran kova, että kommentit tapahtumasta jäävät huoltotiimin annettaviksi.

– Me tykkäämme. Mukavaa, kun järjestetään tällainen yhteinen liikunnallinen tapahtuma, Katja ja Timo Röyhkiö kertovat.

Viereisellä pisteellä on menossa labyrinttisuunnistus. Suoraman esikoulua käyvä Ville Granat saa juuri passiinsa leiman onnistuneen suorituksen merkiksi. Sen jälkeen tulee kiire, koska alueella on vielä paljon muitakin ratoja.

– Tämä oli vasta ensimmäinen, mikä on ehditty käydä, Ville toteaa.

Yläkoulun edustalla olevalla nurmikolla voi kokeilla hernepussijuoksua, keppihevostelua ja hulahulavannerataa. Alueella on myös valokuvasuunnistusta. Tälle pisteelle on juuri lähdössä erikoisen pörröinen veljespari.

– Me olemme Kangasalan jättiläisveljekset Piko ja Riku. Asumme harjussa, mutta näimme että täällä on joku jännä tapahtuma ja päätimme tulla katsomaan, Riku kertoo.

Koulun viereisessä pusikossa pompitaan x-hyppyjä. Selviää, että piste on osa valokuvasuunnistusta. Hyppijä on Helka Huttu-Hiltunen Huutijärven esikoulusta. Helka on ehtinyt jo läpikäydä melkein kaikki Mini-Jukolan toiminnot. Hetken mietittyään hän nostaa suosikikseen hernepussijuoksun.

– Se oli kivaa ja vähän vaikeata.

Mini-Jukola on toteutettu yhdessä Kangasala Jukolan kanssa. Kolmipäiväinen tapahtuma on vielä tänään torstai-iltana Pikkolan koulun alueella.  Kokonaisuudessaan tapahtumaan on ilmoittautunut noin tuhat perhettä.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös