Hullu kesä saapuu jälleen Kangasalle

0
Teija Auvinen, Maija Raipia, Eila Roine, Seppo Mäki, Liisa Roine, Esko Raipia, Panu Raipia ja Tapio Parkkinen tekivät kesällä 1980 Kangasalla Hullu kesä -nimisen elokuvan.

Tampereen Komediateatterin pöydässä istuu joukko tunnettuja näyttelijöitä keskustelemassa kukosta. Nauru raikuu, kun he muistelevat kukkoa nimeltä Helge Jääskeläinen.

– Helge tuli valituksi Saarioisilta satojen joukosta, eikä se raukka osannut edes kiekua. Mutta esiintyä se osasi ja tunnisti nimensä, sanoo Tapio Parkkinen.

Helge ei ollut vain kukko, se oli suuri persoona, ja oleellinen osa kesällä 1980 Kangasalla kuvattua elokuvaa Hullu kesä. Tekijätiimiin kuuluivat tuolloin Ylöjärven Draama -nimisen tuotantoyhtiön omistaneet Tapio Parkkinen, Timo Nissi ja Esko Raipia.

Elokuvan juoni liittyy Kuussalon Kaarinaan. Kolme pikkupoikaa saapuu enonsa luokse Kangasalle kesänviettoon ja heille alkaa tapahtua jännittäviä asioita. Kirkon suntio kertoo heille verikivestä ja Kaarinasta, joka sitten myöhemmin ilmestyy pojille.

Pääsiäisen tienoilla elokuvaa Komediateatterin pöydässä muistelivat Teija Auvinen, Maija Raipia, Eila Roine, Seppo Mäki, Liisa Roine, Esko Raipia, Panu Raipia ja Tapio Parkkinen. Kaikilla heillä on hersyviä muistoja kommelluksista kuumasta kesästä Kangasalla.

Sitä, maksettiinko näyttelemisestä jotain palkkaakin, näyttelijät joutuvat jo kaivamaan muistinsa sopukoista.

– Kyllä siitä kai jotainmaksettiinkin, Maija Raipia muistelee.

Liikkeelle lähdettiin kuitenkin talkoovoimin. Ammattinäyttelijöiden lisäksi remmiin kutsuttiin avustajia Kangasalta. Kuvauspaikoiksi valikoituivat muun muassa kirkko, Vääksynjoki ja Lepokoti.

– Ja sitten meillä oli kuvausrekvisiittana Fiat 600, josta tippui jatkuvasti osia, kun ajoimme sillä illalla takaisin kaupunkiin, Eila Roine kertoo.

Syy, miksi näyttelijät ovat nyt koolla, on elokuvan uusintaesityksen suunnittelu Kangasala-talossa sunnuntaina 17.5. kello 18.

Näyttelijät saapuvat itse paikalle ja toivovat, että mahdollisimman moni elokuvan avustajatehtäviin osallistuneista pääsisi myös tulemaan.

Avustajat voivat ilmoittautua ennakkoon Esko Raipialle sähköpostilla esko.raipia@elisanet.fi. Tämän jälkeen paikat täytetään muulla yleisöllä. Heiltä peritään tilaisuuteen pieni pääsymaksu.

– Tämän elokuvan heikkous on tekninen laatu, mutta pyrimme digitoimaan sen mahdollisimman hyväksi. Joka tapauksessa siellä on paljon kangasalalaisia maisemia ja ihmisiä, siksi se kannattaa tulla katsomaan, Esko Raipia sanoo.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.