Hullu prinssi on puvustettu ja lavastettu pikkubudjetilla

1
Lotta Silván ja Reetta Kosonen sanovat työn palkitsevan, kun he pääsevät näkemään valmiita kokonaisuuksia.

Kun pääsee katselemaan jo ennakkoon lukiomusikaali Hullun Prinssin puvustusta ja lavastusta, on vaikea uskoa, että asioita on tehty lähes nollabudjetilla. Uskottavan miljöön luominen on vaatinut paljon mielikuvitusta.

– Olemme käyttäneet verhoja, pöytäliinoja, torkkupeittoja, kaikenlaista mitä opiskelijoiden kotoa on löytynyt. Lisäksi olemme saaneet joitakin lahjoituksia ja Pikkuteatterilta asuja lainaan. Näillä eväillä luodaan ajankuvaa aina 1500-luvulta tähän päivään, puvustustiimissä työskentelevä Lotta Silván kertoo.

Lavastusryhmään kuuluva Reetta Kosonen puolestaan valaisee, että heidän tiiminsä on hyödyntänyt muun muassa lahjoituksena saatuja vanhoja tapetteja, kangaspakkojen pahvirullia ja eurolavoja.

Oppilaat ja vanhemmat ovat ahkeroineet asujen ja asusteiden parissa Pikkolan käsityöluokassa pukusuunnittelija Joanna Weckmanin johdolla.

Musikaaliin ei haluta luoda tarkasti tietyn ajan tyyliä, vaan lavalla nähdään asuja, jotka voisivat olla vaikka muotinäytöksestä.

– Keskeistä on, että roolihahmot ovat saaneet itse vaikuttaa lopputulokseen ja leikittely on sallittua. Hameenhelmasta voi syntyä vaikka parta, Silván antaa esimerkin.

Lavastuksessa puolestaan käytetään hyväksi esimerkiksi valkokangasta, jonka takana voi kätevästi muuttaa maisemaa seuraavaa kohtausta varten.

Lukiolaiset vastaavat atmosfäärien suunnittelusta ja rakentamisesta lavasterakentaja Heidi Kormanon johdolla.

Kosonen arvelee, että tiimiläisiltä on kulunut näytelmän valmistamiseen enemmän tunteja kuin tavanomaisilla kursseilla, mutta se ei suinkaan haittaa.

Hän oli mukana lukion edellisessäkin musikaalissa, silloin bändissä. Silván puolestaan toimi Nahkatakkisen tytön hiustiimissä.

Kosonen nousee lavalle nytkin. Onko hän antanut Silvánin tiimille tiukkoja pukuvaatimuksia.

– En todellakaan. Luotan heihin täysin, Kosonen vakuuttaa.

Nyt jo yliopistossa opiskeleva Silván  on pystynyt yhdistämään hyvin talkootyön ja opiskelun.

– Tosin olen herättänyt muissa matkustajissa hilpeyttä, kun olen ommellut myllynkivikaulusia bussissa.

Hullu Prinssi on historiallinen fantasiamusikaali, jolla on yhteyksiä Kangasalan historiaan. Esityksissä päästään seuraamaan 2000-luvun tytön unimatkaa Turun hoviin.

Mukana on huumoria, rakkautta ja tietysti monenlaista musiikkia.

Hullu prinssi -musikaalin eri työryhmissä työskentelee lähes 70 Kangasalan lukion opiskelijaa. Musikaali saa ensiesityksensä 17.1. Kangasala-talossa.

hulluprinssi.com

1 kommentti

  1. Näin eilen Hullun Prinssin ja koko esitys oli voimaannuttava, upea ja monitasoinen.Kiitos kaikille nuorile(60?).Erityisesti kiitos puvustajille, lavastajille ja naamioijille.Ylititte ammattilaisten tason, sillä teidän intonne ja taitonne häikäisi.Loppulaulunne sanat niin viisaita, että tää eläkeläisope vollotti sen ajan.KIITOS TEILLE KAIKILLE!
    Onneksi tuunasitte vanhoista kankaista ja vaatteista.Miekin oon tehnyt busseissa vaikka mitä.Hyvä, että teit ja viihdytit matkustajia.
    Olen itekin puuvustanut oppilaiden esityksiä keräämällä kirppareilta, mm. Moomilan kyläkoulussa v. 2001.Ja olen puvustanut koululaisesityksen jo 1978lähtiessämme Seinäjoen harrrastajateatterikesään.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.